Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uslu; Gönül sofralarını tüm şehirlerimize yayıyoruz

Vakıflar Genel Müdürlüğünün 81 ilde başlattığı İftar geleneği kapsamında, Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanı olan 7 ilde Ramazan ayı boyunca her gün 11 bin kişilik iftar sofrası açıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğünün 81

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü Ramazan ayı boyunca her gün “Vakfeden Gönüllerin Bereketli Sofrası” çağrısıyla Erzincan, Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Iğdır ve Kars’ta iftar sofraları açıyor.

Erzincan’da Yeni Stadyum, Binali Yıldırım Üniversitesi ve İliç’te heyelanda göçükte kalan ailelere iftar veriyor. Binlerce insan ve özellikle öğrenciler aynı sofrada buluşuyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kadim medeniyetimizin vazgeçilmez mihenk taşı olan ve temelinde insana dokunmak olan Vakıf geleneğini topluma daha çok hissettirmek amacını taşıyor.

650 KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ İKRAMI DEVAM EDİYOR

Erzincan Yeni Stadyum Fuaye salonunda ilk günlerde 300 kişi ile başlanan iftar bugünlerde 650 kişiye, üniversite öğrencileri ve İliç’te göçükte kalan aileler ile birlikte 2 bin 500 kişiye iftar yemeği ikramını sürdürüyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeği ikramına katılım sağlayan vatandaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğü nezdinde Erzurum Vakıflar Bölge müdürlüğüne teşekkür etmeyi ihmal etmiyorlar.

Verilen iftar yemek ikramı ile ilgili bilgi veren Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu; Ramazan ayının başlaması ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğünün kararı ile Genel Müdürümüz Sinan Aksu’nun talimatlarıyla 81 ilde başlatılan iftar sofraları Erzurum Bölge Müdürlüğüne ait 7 ilde de yoğun katılımlarla devam ediyor” dedi.

KURDUĞUMUZ İFTAR NOKTALARIMIZDA PAYLAŞMANIN, PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALMANIN ZENGİNLİĞİNİ YAŞIYORUZ

Erzurum Bölge Müdürlüğü olarak 7 ilde 30 gün boyunca iftar sofralarının kurulmaya devam ettiğini belirten Erzurum Vakıflar Bölge Müdürü Murat Uslu; Vakıflar Genel Müdürlüğü dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatmak, pekiştirmek ve daha güçlü şekilde geleceğe aktarmak için her alanda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Geçtiğimiz yıl kurduğumuz gönül sofralarını bu yıl Mübarek Ramazan-ı Şerif’in gelişiyle tüm şehirlerimize yayıyoruz. Bölge Müdürlüğümüz vasıtasıyla kurduğumuz iftar noktalarımızda paylaşmanın, paylaştıkça çoğalmanın zenginliğini yaşıyoruz. Biliyoruz ki; kadim medeniyetimizin gönül zenginliğini paylaşmak, yardımlaşma ve dayanışma ile yaşatmak asli vazifemizdir. Vazifemizi layıkıyla ifa ederek vakıf kültürünün bize bıraktığı paha biçilemez mirası gelecek nesillere aktarmak için gayret etmeyi sürdüreceğiz.” dedi

Ayrıca Murat Uslu, Erzincan’da 2 bin 500 kişiye ve bölgede toplam günlük 11 bin kişiye iftar verdiklerini söyleyerek şunları ifade etti; “Bölgemizde paydaşlarımızla birlikte, günlük 11 bin kişiyle kadim Vakıf Medeniyetimizin bir gereği olarak soframızı paylaşıyoruz. Erzincan’da ise, 13 Şubat Şehir Stadyumu güney girişinde ki Fuaye Salonun da günlük 650 kişilik iftar sofrası kuruluyor.

100 YETİM-ÖKSÜZ ÇOCUĞUMUZUN BAYRAMLIKLARINI VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK BİZ ÜSTLENİP GİYDİRECEĞİZ

Ramazan Bayramı dolayısıyla Erzincan’da yetim ve öksüz çocuklara yardım edeceklerini de ifade eden Uslu şunları söyledi; “Gene aynı şekilde, Ramazan Bayramın’ da Erzincan’da en az 100 yetim-öksüz çocuğumuzu Bayramlıklarını Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak biz üstlenip giydireceğiz. Kadim medeniyetimizin vazgeçilmez mihenk taşı olan ve temelinde insana dokunmak olan Vakıf geleneğini inşallah toplumumuza daha çok hissettirmek amacıyla çalışmalarımız bu minvalde artarak devam edecektir. Yaptığımız çalışmalara desteklerini esirgemeyen, bağlı illerimizde ki paydaşlarımıza, hayırseverlerimize, çok teşekkür ediyorum.” Dedi.