Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TYB’ de Mustafa Kutlu konuşuldu

Türkiye Yazarlar Birliğinin yeni sezon haftalık programları yeniden başladı. Yeni haftanın konuğu Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir oldu.

Türkiye Yazarlar Birliğinin yeni

Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesi Kültürevinde düzenlenen programda Türk Hikayesinin Kutup Yıldızı olarak kabul edilen Mustafa Kutlu’nun hayatı, ve eserleri anlatıldı.

TYB Erzincan Şube başkanı Halil İbrahim Özdemir Programın başlangıcında son günlerde İsrail’in Gazze’ye saldırısında Gazze’de şehit olanlar için birer Fatiha okunmasını talep ederek programına başladı. Halil İbrahim Özdemir Mustafa Kutlu ile ilgili olarak hazırladığı “İstanbul’daki Anadolu Mustafa Kutlu” isimli kitabının hikayesini anlattı. Mustafa Kutlu ile ilgili olarak çok sayıda kitap hazırlandığını ve bu kitapların pek çoğunda Mustafa Kutlu’nun değişik yönlerinin anlatıldığını, ancak Erzincan bağlamında Mustafa Kutluyu anlatan bir kitap bulunmadığını söyledi.

MUSTAFA KUTLU ‘YERLİ VE MİLLİ’ BİR YAZARDIR

Mustafa hayatı sanatı hikâyeleri ve denemelerinde Erzincan konusunu işleyen Özdemir Mustafa Kutlunun denemelerinde Erzincan konusunu işleyen yazılarından örnekler verdi. Halil İbrahim Özdemir konuşmasının bir bölümünde” Mustafa Kutlu ‘yerli ve milli’ bir yazardır. Dejenerasyona uğramamış, yazdıkları ile çizdikleri ile Anadolu insanının hayatını felsefesini anlatmaktadır. Yazdıklarında çizdiklerinde Erzincan’ın ve yöresinin büyük etkisi vardır. Kutlu Türk toplumunun sözcüsü konumundadır. Yerli ve Milli olanla meşgul olmuş yazdıkları ile çizdikleri ile Türk toplumunu resmetmiştir. İyi bir yazar olmasının yanında iyi bir ressam olarak önemli eserler üretmiş, Hareket dergisinin kapaklarındaki grafikleri hazırlamıştır.” Şeklinde konuştu.

Çok sayıda yazar akademisyen ve dinleyicinin katıldığı toplantı ilgiyle takip edildi. Halil İbrahim Özdemir programın sonunda Mustafa Kutlu ile ilgili gelen soruları da cevaplandırdı.