Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Büro Sen Erzincan şubesinin 1’nci Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapıldı

Erzincan Belediyesi çok amaçlı toplantı salonunda gerçekleşen Genel Kurula Genel Başkan Yardımcıları Vedat Ulu, Sami Çam, Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendikaların Erzincan Şube Başkanları ve Yöneticileri katıldı.

Erzincan Belediyesi çok amaçlı

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcısı Vedat Ulu divan başkanlığını yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı Sami Çam, Toplu Sözleşme ve Hakem Heyeti süreci ile ilgili bilgi vererek, “Türkiye Kamu-Sen olarak başından beri ifade ettiğimiz gibi piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen, büyümeden pay verilmeyen hatta resmi enflasyon tahmin ve beklentilerinin dahi altında kalan bir zam oranının kabul edilmesi mümkün değildir. Refah payı, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması, emeklilerimizin 8 bin 077 TL’lik ek ödemeden faydalanması, yardımcı hizmetliler, bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, kira, ulaşım, ısınma ve yemek yardımı gibi birçok başlığın, pazarlık sürecinde masaya taşınmadığına, milyonların merakla beklediği konuların çözülmek yerine havanda su dövülerek zamanın boşa harcandığına ısrarla vurgu yaptık. Heba edilen toplu pazarlık sürecinin ardından çözüm bekleyen konuların Kamu Görevlileri Hakem Heyetine bırakılması ise Yetkili Konfederasyon tarafından topu taca atmak anlamına gelmiştir. Gerek uzlaştık dedikleri hususlarda gerekse hakem heyetine havale edilen maddelerin, hakem sürecindeki müzakerelerinde gördük ki; bunlar kesinlikle müzakere etmemiş, çay kahve içmiş sohbet etmişler. Hakem Heyetinde bütün mücadeleyi Kamu-Sen vermiş, ancak Hakem Heyetinin yapısından kaynaklanan sayısal üstünlük nedeniyle, hakem heyeti Kamu-Sen’in taleplerine hak vermiş, ancak oy vermemiştir.” Dedi.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi. Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim şu şekilde oluştu;

Emin Turan

Ergün Nalkıran

Cemil Özdemir

Murat Erciyas

Gökhan Şimşek

Fatih Tercanlıoğlu

Harun Orhan Köycü

Gerçekleşen genel kurul sonrası açıklama yapan Türk Büro-Sen Erzincan Şube Başkanı Emin Turan, hafta sonu gerçekleştirdiğimiz  Türk Büro Sen Erzincan şubemizin 1’nci  Olağanüstü Genel Kurul toplantısında katılımları ile bizleri onurlandıran Genel Başkan yardımcıları Vedat Ulu ve Sami Çam başkanlarıma, Erzincan’ımızın şehrül emini Belediye başkanımız Bekir Aksun’a, MHP il ve merkez ilçe yönetimlerine, KAÇEP başkanıma, Gümüşhane Türk Büro Sen şube başkanı Faruk Ünlü’ye, Kamusen il temsilcimiz ve Türk Sağlık Sen şube başkanı Ahmet Han Gülırmak ‘a, Türk Eğitim Sen şube başkanı lütfü Küçük ‘e, Türk Tarım Orman Sen şube başkanı Samet Karataş ‘a, Türk Yerel Hizmet Sen şube başkanı Savaş Ağsu’ya,  tüm üyelerimize, önceki yönetimlerde yer almış yol arkadaşlarım Esma Kütük ve Burhan Aktaş’a çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” Dedi.