Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik ekiplerinden izinsiz park yeri ayırma denetimi

Erzincan’da bazı esnafların dükkânlarının önündeki yolları duba, süs bitkisi veya sattıkları ürünler ile kapatıp kendilerine özel otopark yapması tepkilere neden oluyor.

Erzincan’da bazı esnafların dükkânlarının

Özellikle, şehir merkezine yakın olan cadde ve sokaklarda yaşanan hukuka aykırı uygulamalardan vatandaşlar bıkmış durumda. Vatandaşlar, “Bazı esnaflar dükkânlarının önünün kendilerine ayırıyorlar. Gerekçeleri ise malzeme gelecek, ürün taşınacak gibi şeyler. Bir süre sonra bakıyorsunuz o dükkânın önünde hiçbir eşya taşınması söz konusu değil. Genellikle de kendilerine ait ticari olmayan binek araçlar gün içinde gelip park ediliyor. Gerçi ticari araç bile olsa kimsenin yolu kendisine özel otoparkı yapmaya hakkı yok. 

Buğday meydanı ve alışveriş merkezlerinin olduğu alanlarda daha sıklıkla rastlanan uygulamaya tepki gösteren vatandaşların sesine Erzincan Trafik Tescil Denetleme Şube müdürlüğü ekipleri duyarsız kalmadı. 

Ekipler esnaflar ile yaptıkları görüşmelerde uygulamanın yanlış olduğu bilgilendirmelerinde bulunarak park yeri ayırmama konusunda uyarılarda bulunuyorlar.

FOTOĞRAFLAMA YAPILARAK DENETİMLER DEVAM EDECEK

Konu ile ilgili yapılan açıklamada; Trafik Tescil Denetleme Şube müdürlüğü olarak buğday pazarı çevresindeki esnaflarımızın sandalye duba vb. koymak suretiyle park yeri ayırması konusuyla ilgili olarak bölge esnafı ile konuşularak konu hakkında bilgilendirme yapılmış park yeri ayrılmaması gerektiği konusu iletilmiş olup fotoğraflama yapılarak denetimlerin devam edeceği bildirilmiştir” denildi.