Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tekin; ”Öğrencilerimizin Sosyal Etkinliklerini Akademik Başarılarına İlave Edeceğiz”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerin akademik başarılarına sosyal etkinliklerin dahil edileceği bir sürecin başlatılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya’da Selçuklu Belediyesi tarafından inşa edilen Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nin açılışında yaptığı konuşmada, eğitim öğretimin sadece okul sınırları içinde değil, ailede ve okul dışında da devam etmesi gerektiğini vurguladı. Öğretmenlerin sadece temel dersleri değil, öğrencilerin genel gelişimine katkı sağlamaları gerektiğini belirtti.

Tekin, Gelişim ve Teknoloji Akademisi’nin öğrencilerin okul dışında eğitimlerine destek olacak bir mekan olduğunu vurguladı.

Bakanlık olarak öğrencilere kaliteli bir eğitim sağlamayı hedeflediklerini ifade eden Tekin, “Önümüzdeki eğitim öğretim yılında, öğrencilerimizin sosyal etkinliklerini akademik başarılarına dahil edeceğimiz bir süreç başlatıyoruz. Çocuklarımızın sosyal etkinliklerin akademik başarılarına katkı sağlayacak. Bu süreci resmi eğitim programına dahil ediyoruz ve bu konuda artışı destekliyorum.” dedi.

Tekin ayrıca, yerel yöneticilere de teşekkür ederek, okulların ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olan belediyelere özellikle minnettar olduğunu belirtti.

Bakanlıktan Dijital Bağımlılık ve Obeziteyle Mücadele

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Karatay Belediyesi tarafından ilçedeki okullara kazandırılan 30 halı sahanın açılışına katıldı. Bakanlık olarak dijital bağımlılık ve obezite ile mücadele için çalışmaların sürdüğünü ve çocukların sağlıklı bir şekilde büyümelerini teşvik etmek amacıyla spor ve kültürel aktiviteleri desteklediklerini söyledi.

Konuyla ilgili Tekin, ”Dijital bağımlılık, sadece çocuklarımızın zamanını çalmıyor. Çocuklarımızın psikolojilerini altüst ediyor. Çocukların sağlıklarını perişan ediyor. Bununla beraber, hareketsizlikten kaynaklanan obezite dediğimiz problemler ortaya çıkıyor. Bakın bu sadece bugünün problemi değil, gelecek dönemde Türkiye’nin ekonomisini, toplumsal yapısını, kültürel yapısını altüst edecek bir problem. Çocuklarımızın hem dijital bağımlılıkla hem obeziteyle mücadele edebilecekleri, spor yapabilecekleri, kültür fizik hareketleri yapacakları mekanlar oluşturalım istedik. Bugün de açılış için buradayız.” diye konuştu.