Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan Erzincan Barosunu ziyaret etti

Erzincan Barosunun 51’nci kuruluş yıl dönüm münasebetiyle Erzincan’a bir ziyaret gerçekleştiren Türkiye barolar birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan Erzincan Barosu üye avukatlar, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Erzincan Barosunun 51’nci kuruluş

Buluşma öncesinde Erzincan Barosunda gelişi ile ilgili açıklama yapan TBB başkanı Sağkan ilk olarak İliç ilçesine gerçekleştirdikleri ziyaret ile ilgili konuştu. Sağkan gerçekleştirdiği İliç ziyaretine ilişkin olarak alanda yürütülen madencilik faaliyetinin bir vahşi madencilik olduğunu belirttiği konuşmasında; Buna ilişkin olarak tabi sadece o gün yaşanın değil, bu sürecin en başından en sonuna kadar sorunların tamamının yargı önünde hesap vermesini sağlamak bir birey olarak hakkımız olduğu gibi, bir hukuk örgütü olarak da sorumluluğumuzdur.” dedi.

Erzincan Valiliği, Erzincan Belediyesi ve Adli Yargı komisyon başkanına bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek konuşmasını sürdüren Sağkan; Bugün ise Erzincan’da hem Vali beye hem Belediye Başkanımıza hayırlı olsun dileklerimizi ilettik. Komisyon başkanımızla görüştük. Biraz sonra da burada çok kıymetli hukuk fakültesi öğrencileri, stajyer meslektaşlarımız ve avukat arkadaşlarımızla yargı sistemi ve mesleğin sorunları üzerine bir sohbet gerçekleştireceğiz. Erzincan her zaman olduğu gibi Baro başkanıyla, barosuyla, halkıyla bizi çok güzel ağırladı. Ben de bu vesile ile Erzincanlılara şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Basın toplantısı ardından Erzincan Barosu üye avukatlar, stajyer avukatlar ve hukuk fakültesi öğrencileri ile bir araya gelen başkan Sağkan Erzincan Barosu toplantı salonuna bilgilendirmede bulundu.

Burada ilk olarak konuşmasını yapan Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk şu ifadelere yer verdi; “Biz başkanımızla beraber İliç İlçesine gittik. Oradaki adli hakim, savcı ve meslektaşlarımızla görüştük. Yürütülen soruşturma hakkında bilgi aldık. Taleplerimizi ilettik. Daha sonra bu kazada cenazeleri çıkan 3 ailemizi ziyaret ederek taziyelerimizi kendilerine belirttik. Bu hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, mağdur ailelerin ve sizlerin yanında olacağımızı kendilerine hem Erzincan Barosu hem Türkiye Barolar Birliği hem de 81 İlimiz Baroları adına belirttik. Bugün de Valilik, Belediye, Adliye gibi ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Bu saat itibarıyla da siz meslektaşlarımızla bir araya geldik. Biz Ankara’da büyük savunma mitinginde 81 Baro olarak bir araya geldik. Barolar Birliğimizin öncülüğünde bu programı gerçekleştirdik. Mesleğimizi ve meslektaşlarımızı savunduk. Sorunlarımızı dile getirdik. Bu programı organize eden, mesleğimizi ve meslektaşlarımızı savunma fırsatı veren Barolar Birliği Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan genç stajyer avukat ve avukatlara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Sağkan konuşmasında Erzincan Barosu bünyesinde yapılacak olan kütüphane, çalışma odası ve lokal gibi pek çok amaçla kullanabilecekleri yeni bir alanın müjdesini verdi.

Konuşmaların ardından Erzincan barosu üyesi Av. Hulki Şener’e 40. Yıl beratını ve madalyasını takdim edildi. Burada bir konuşma yapan Av. Hulki Şener; “Acı ve tatlı günleri beraber yaşadık. Ben her ne kadar 40 senemi doldurdum ise de benden daha eski avukat arkadaşlarımız var. Ben bütün ülküdaşlarımı, avukat arkadaşlarımı saygıyla, sevgiyle selamlıyor ve başarılar diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Ardından avukat ve genç stajyer avukatlar ile söyleşi programına geçildi. Burada Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan gelen soruları cevaplayarak merak edilen konularda katılımcıları bilgilendirdi.