Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Süper Kupa Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz

EuroLeague Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, bu yıl 12.’si düzenlenen FIBA Süper Kupa maçında Astroballe Spor Salonu’nda konuk olduğu son EuroCup şampiyonu Asvel’i 109-52 mağlup ederek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

EuroLeague Şampiyonu Fenerbahçe Alagöz

Geçtiğimiz sezon Euroleague’i kazanan Fenerbahçe Alagöz ile Eurocup’u kazanan Asvel, Avrupa Süper Kupası için Astroballe Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe mücadeleye; Alperi Onar, Emma Meesseman, Yvonne Anderson, Kayla McBride ve Napheesa Collier beşiyle başladı.

Karşılaşmanın ilk basketi Asvel’de Ciak’tan geldi (2-0). Fenerbahçe, Alperi Onar’la bulduğu ilk isabetin ardından Anderson ve Meesseman’la da skor 2-6’ya getirdi. Devam eden bölümde Napheesa Collier ve Yvonne Anderson ikilisiyle sonuca giden sarı lacivertliler, farkı çift hanelere çıkardı (4-14). Bu skorla molaya giden Asvel, mola dönüşünde Ciak’ın pota altında bulduğu basketle farkı tek hanelere düşürdü. Kayla McBride ve Laksa’nın 3 sayı çizgisini gerisinden yüksek yüzdeyle oynadığı bölümde skoru 13-24’e getiren Fenerbahçe, ilk çeyreği 16-26 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe kenardan gelen Nikolina Milic ve Tilbe Şenyürek gibi isimleriyle hızlı ve üretken başlayan Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımı, skoru 16-34’e taşıdı. Fransız temsilcisinin ilk sayıları ise Ciak ve Quevedo’dan geldi (20-34). Çeyrekte ilk 5 dakikayı 22-34 önde geçen Fenerbahçe, soyunma odasına avantajlı bir skorla girdi.