Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Staj ve Çıraklık Mağdurları’nın çağrıları karşılık buluyor; Bakanlık devreye girdi

1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı Kanun ile birlikte sigorta başlangıçları yapılmasına rağmen primleri yatırılmadığı gerekçe gösterilerek emeklilik hesaplamalarında bu sürecin sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamayan Staj ve Çıraklık Mağdurları için çalışma başlatıldı.

1987 yılında çıkarılan 3308

Staj ve Çıraklık Mağdurları sözcülerinin son dönemde hız kazanan görüşme ve ziyaret trafiği konunun gündemde kalmasını sağlıyor. Son olarak Ankara’da TBMM ve Bakanlıklarda temaslarda bulunan heyetlerin girişimleri sonucu bakanlıkta yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi.

ÇALIŞMA BAŞLADI

En az 1 yıl staj ve çıraklık süresi olanlar için bir düzenleme gündeme geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının EYT kapsamına alınması için yaptığı düzenlemede sona geldi.

TORBA YASA MI?

Yaklaşık 250.000 kişiyi kapsayacak, ilk etapta ise 50 bin kişinin yararlanması beklenen çalışma ile staj ve çıraklık mağdurları düzenlemesinin torba yasa ile TBMM’ye sunulmasının planlandığı belirtildi. Bu ay içerisinde netleşmesi beklenen çalışmanın kamuoyuna açıklanması bekleniyor.