Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; Ot meselesi çözülmeden et meselesi çözülmez

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Erzincan Et ve Süt Kurumu mağazasına giderek, ucuz et için kuyruğa giren Erzincanlılarla görüştü.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa

HER BAKAN YOL HARİTASI AÇIKLIYOR, BAKAN GİDİYOR YOL KUYRUKTA BİTİYOR

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ucuz et alabilmek için Et Süt Kurumu mağazası önünde kuyruğa giren Erzincanlılarla görüştü. Vatandaşlar Milletvekili Mustafa Sarıgül’e sabah 5’te kuyruğa girdiklerini anlatarak dert yandılar. Sarıgül, “Benim vatandaşımı, benim can Erzincanlımı, 1 kg kıyma için bu kuyruklara mahkûm edenler, bu kuyrukların sorumluları ülkeyi 22 yıldır yönetenlerdir,” dedi.

 ÇÖZÜMEKONOMİK MİLLİYETÇİLİK

 Sarıgül, Erzincan Et ve Süt Kurumu mağazası önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Bu işin çözümü ekonomik milliyetçiliktir. Ekonomik milliyetçilik demek, ithalattan değil üretimden yana olmaktır. Brezilya, Avustralya, Uruguay besicisini değil kendi besicimizi desteklemektir. Hayvan ithalatına 10 yılda 10 milyar dolar verdik. Bu paraları kendi besicilerimize verseydik hem besici kazanırdı. Hem de halkımız ete hasret kalmazdı.

Çözüm Fransa’da değil, çözüm Erzincan’da…

 EL KAZANIYLA AŞ KAYNAMAZ, ANASI OLMADAN DANASI OLMAZ, OT MESELESİ ÇÖZÜLMEDEN ET MESELESİ ÇÖZÜLEMEZ

10 yıldır ithalat yapıyoruz. İthalat çözüm olsaydı et fiyatları düşerdi. “Taşıma suyla değirmen dönmez, el kazanıyla aş kaynamaz” diye boşuna denmedi. Her gelen yeni bakan yol haritası açıklıyor. Bakan gidiyor yol bitiyor. Vatandaş ete hasret kalmaya devam ediyor. Süslü püslü sözlere gerek yok, benim çiftçimin sözlerine kulak verin yeter. “Anası olmadan danası olmaz,” diyor. Yani hayvancılığa teşvik olması lazım. “Ot meselesi çözülmeden et meselesi çözülemez,” diyor. Yani maliyetleri düşürmeden, üretimi artırmadan ithal etle fiyatları düşüremezsiniz.