Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; liyakate önem verelim. O zaman bütün sorunlarımızı çözeriz

12 Eylül Darbesi’nin 43 yıldönümü nedeniyle CHP Erzincan İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; “CHP, Türkiye’nin güvencesidir. CHP, hakkı, hukuku ve adaleti savunanların partisidir” dedi.

12 Eylül Darbesi’nin 43

12 Eylül darbesiyle temel hak ve özgürlükler yok edildi. Milli irade hiçe sayıldı diyen Milletvekili Sarıgül; 12 Eylül 1980cumhuriyet tarihimizin, demokrasi tarihimizin, en kara günlerinden birisidir.

12 EYLÜL KARA GÜN

Bu darbeden en çok zarar gören, CHP ve genel başkanımız Merhum Ecevit oldu.

Ama biz CHP olarak, mücadelemize devam ettik, halen de ediyoruz.

Üç gün önce de CHP’mizin 100 yaşını kutladık. Ben bu 100 yılın 50 yılının şahidiyim. Afiş astım, slogan attım, milletvekili oldum, başkan oldum.

CHP, TÜRKİYE’NİN GÜVENCESİDİR

Benim için CHP demek, insan ve vatan sevgisi demektir. CHP, Türkiye’nin güvencesidir. CHP, hakkı, hukuku ve adaleti savunanların partisidir. Ne yoksulluk ne baskı olsun ne ezen ne ezilen olsun, insanca, hakça bir düzen…”olsun diye uğraştık, uğraşmaya devam ediyoruz.

12 Eylül darbesinin üzerinden 43 yıl geçti ama darbenin izleri silinmedi.

DEMOKRATLIK BİR RUH VE KAFA YAPISIDIR

Askeri idare gitti, sivil idareler geldi ama mağduriyetler giderilemedi.12 Eylül’ün hesabı sorulamadı. Neden böyle oldu? Çünkü mesele asker- sivil meselesi değil, mesele, demokrat olup olmama meselesidir. Demokratlık bir ruh ve kafa yapısıdır. Demokrasinin sana göre, bana göresi olmaz. Demokrasinin azı, çoğu, yarımı olmaz. Demokrasi ya vardır ya yoktur.

12 Eylül darbesinin 43. Yıldönümünde bütün darbelerin zulmüne uğramış CHP merkezinden Türkiye’ye sesleniyorum:

DEMOKRASİYE VE ÖZGÜRLÜKLERESAHİP ÇIKALIM.

Ülkemiz bizim ortak paydamızdır. Bayrağımız bizim ortak paydamızdır. Demokrasi bizim ortak paydamızdır. Cumhuriyet bizim ortak paydamızdır. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir ama gelin bunların etrafında birleşelim. Türkiye Cumhuriyeti’nin, demokratik, laik, sosyal, hukuk devleti olmasını savunalım, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne toz kondurmayalım.

DARBELERE VE DARBE ZİHNİYETİNE HAYIR!

Ülkemizde kuvvetler ayrılığı olsun. Hukukun üstünlüğü olsun. Yargı bağımsız olsun. Adalete ve liyakate önem verelim. O zaman bütün sorunlarımızı çözeriz. Türkiye özgürlükler ülkesi olsun, ekonomiden, teknolojiye, sanattan, bilime her alanda Türkiye’yi yüceltir ve yükseltiriz.

100 yıllık tecrübe, 100 yıllık gelenek,100 yıllık mücadelenin partisi, CHP merkezinden bir kez daha yüksek sesle ilan ediyoruz: “Tüm darbelere ve darbe zihniyetine hayır!” diyoruz.

Milli iradenin üstünde bir irade tanımıyoruz, tanımayacağız. Bizi yönetecekleri biz seçeriz. Biz değiştiririz. Bu hak yalnız ve yalnız bize aittir. Bunun yolu seçim sandığıdır. Sandıkla gelen, sandıkla gider.

YAŞASIN ATATÜRK! SAĞ OLASIN ATATÜRK!

Atatürk’ümüzün adını anmayanlara inat buradan bir kez daha haykırıyoruz; Yaşasın Atatürk! Var olasın Atatürk! Sağ olasın Atatürk! Kimse cumhuriyetimizi de savunmasız zannetmesin.

Kimse demokrasiyi bize lüks görmesin. Demokrasi bizim için günlük hayattır, ekmek gibi, su gibi vazgeçilmezdir. Kimse devletimizi yıpratmaya kalkmasın. Okulda, kışlada, adliyede, karakolda ve camide siyaset yapmayız, yaptırmayız” dedi.

Milletvekili Sarıgül yaptığı açıklamanın ardından toplantıya katılan gazetecilerin sorularını yanıtladı.