Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; her şart altında Kıbrıs Türk’ünün yanında olacağız

Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek KKTC ile BM Barış Gücü arasında yaşanan yol gerilimi ile ilgili açıklama yapan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül; Kıbrıs yine milli davamızdır” dedi.

Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret

KKTC ile BM Barış Gücü arasında yaşanan yol gerilimi ile ilgili yaptığı açıklamaya 1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Hareketinde başbakanlık görevini yapan bugün Rahmetli olan Bülent Ecevit ve Başbakan yardımcısı olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ rahmetle anarak yaptığı konuşmasında Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan’ın yazdığı tarihi bugünde bizler korumaya ve kollamaya devam edeceğiz” dedi.

BM BARIŞ GÜCÜ BAĞIMSIZ BİR DEVLETİN EGEMENLİK HAKKINA NASIL ENGEL OLUYOR?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kendi vatandaşlarına kendi topraklarında yol yapmak istiyor. BM barış gücü askerleri de maalesef buna engel olmaya çalışmış. KKTC adada ki diğer devletle eşit egemenlik ve eşit uluslar arası statüye sahip bağımsız bir devlettir. BM konseyi bu gerçeği artık kabullenmek zorundadır. Bu gerçek şehitlerimizin kanı ile yazılmış ve kazanılmış bir gerçektir. Bu gerçeği değiştirmek isteyenler bunun bedelini ödemek zorunda kalır. BM barış gücü Bağımsız bir devletin Egemenlik hakkına Erzincan’dan soruyorum nasıl engel oluyor. BM hangi yetkiyle hangi sıfatla Kıbrıs’ta yol yapılmasını engelliyor. Bu tutum asla ve asla kabul edilemez. BM Barış gücü öylesine insani ve haklı bir projeyi engellemekle Kıbrıs Rum tarafının yanında olduğunu göstermiştir. BM’nin bu tutumunu kınıyorum. Kendisini adanın tek sahibi olarak gören Kıbrıs Rum tarafı umarım ki bunda asla cesaret almamalıdır ve yine umuyorum ki Kıbrıs Rum tarafı ABD ‘nin silah ambargosunu kaldırma kararını uzatmasından dolayı cesaret almamalıdır.

ERZİNCAN NEYSE KIBRIS ODUR

Kıbrıs şehit ve gazilerinin yurdudur. Can Erzincan’dan, Yunanistan’a, Kıbrıs Rum tarafına, BM, ABD ve tüm dünyaya sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti Kıbrıs konusunda 1974 yılında nasıl Kıbrıs’ın yanındaysa bugün de yine Kıbrıs’ın yanındadır. Kıbrıs yine milli davamızdır.  Bizim için Erzincan neyse Kıbrıs odur, Hakkâri neyse Kıbrıs odur, Edirne neyse Kıbrıs odur, Muğla neyse Kıbrıs odur.  Geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da ve her şart altında Kıbrıs Türk’ünün yanında olacağız” ifadelerine yer verdi.

Can Erzincan’dan bir kez daha Kıbrıs Rum kesimini uyarıyorum. Can Erzincan’dan şunu ifade ediyorum. Kıbrıs Rum kesimi ve Yunanistan, ABD’ye güvenmeyin. Ayıdan post ABD’den dost olmaz” ifadelerini kullandı.