Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül: Erzurum Kongresi Milli Mücadelenin Kilit Taşıdır

CHP'li Mustafa Sarıgül, Erzurum Kongresi 104'üncü Yıl Dönümü törenine katıldı.

CHP'li Mustafa Sarıgül, Erzurum

Erzurum’da Erzurum Kongeresi’nin 104. Yıl Dönümü Töreni düzenlendi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un da bulunduğu törene, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp katıldı.

Törende konuşma yapan Mustafa Sarıgül, Erzurum Kongresi’nin 19 Mayıs’ta Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olduğunu belirtti. Sarıgül, Erzurum Kongresi’nde, milli mücadelenin planlamasının yapıldığı, rotasının çizildiğinin de altını çizdi.

Sarıgül’ün konuşmasından önemli başlıklar şöyle:

Erzurum Kongresi, 19 Mayıs’ta Samsun’da başlayan bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktasıdır.”

”Mustafa Kemal Paşa, halkın desteğini arkasına almak, milli güçleri bir araya getirmek istiyordu. Erzurum Kongresi bu imkanı ve ortamı sağladı.”

”Erzurum Kongresi milli mücadelenin kilit taşıdır. Erzurum Kongresi, milli iradeyi esas alacağız diyen ilk kongredir. Cumhuriyetin ve demokrasinin işaretidir.”

”Her şeyin bittiğinin düşünüldüğü noktada bağımsızlık meşalesi yakan Erzurum oldu. Bu kongre bir umut oldu.”

”Bu kongreden sonra “Vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz” diyerek bir araya geldik. Erzurumlusu, Burdurlusu, Vanlısı, Antalyalısı, Gazi Mustafa Kemal’in komutası altında düşmanı yurttan kovduk.”