Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RTÜK Başkanı Şahin; Türk Medyası ile gurur duyuyorum

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıların ilk gününden itibaren bu konuyu yakından takip eden Türk medyası için, "Türk medyası ile gurur duyuyorum" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst

6. Yerel Medya Buluşması’ kapsamında Rize’ye giden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Erzincan Sabah Gazetesi muhabiri ve KENTHABER24 İnternet haber sitesi sahibi Hasan Çakmak’a yaptığı açıklamasında; özellikle İsrail’in katliamının başladığı ilk andan itibaren Türk medyasının iyi bir sınav verdiğini söyleyerek, “Çok ufak istisnalar, asli vazifesini kendince yerine getirmesi gereken medya hariç Türk medyası ile gurur duyuyorum. Her zaman olması gerektiği gibi Filistin davasına, Gazze davasına, oradaki mazlum halkın davasına Türk medyası sahip çıktı” şeklinde konuştu.

6. yerel medya buluşmamızı memleketim olan Rize’de yapmanın heyecanı içerisindeyim. 

Rize başta olmak üzere Ordu, Samsun, Sinop, Kastamonu, Amasya, Tokat, Bayburt, Sivas, Çorum, Trabzon, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Erzincan, Kars, Ağrı, Erzurum, Ardahan illerimizden gelerek toplantımıza katılan güzide medya temsilcilerimize çok teşekkür ediyorum. Amacımız RTÜK olarak her bölgeye ayrı ayrı ulaşıp sizlerle istişare kültürümüzü artırarak olası problemleri aşmaktır. 

Şahin, sadece ceza veren, ceza uygulayan üst kurul olmadıklarını vurgulayarak, “Birtakım düzenleme, denetleme faaliyetlerinin yanında aynı zamanda kuruluş ve medya mensubu arkadaşlarımızın, bizim alanımızda sıkıntısı olan bütün bireylerin ve kuruluşların dertleri ile yerinde ilgilenme ve halletme çabasında olan bir üst kuruluz.” diye konuştu.

YÜZ YÜZE İLETİŞİM EN ETKİLİ İLETİŞİM TÜRÜDÜR.

Burada karşılıklı olarak, yüz yüze beklenti ve taleplerinizi paylaşmamız Üst Kurulumuzun ufkunu açıyor, bizlere daha etkili çalışmalar için yön gösteriyor.  Sizlere rehber olan kurum olarak sizlerin talep ve beklentilerini kendimizin sayıyoruz ve bu anlayışla hareket ediyoruz.

TOPYEKÛN MEDYAMIZ ORADA VE GERÇEKLERİ DÜNYAYA GÖSTERİYOR

Bugünkü toplantı gündemimiz farklı olsa da İsrail’in Gazze zulmü hakkında konuşmasak olmaz. İsrail vahşeti bir ayı geçkin bir süredir Gazze’de insanlığı ayaklar altına almaya devam ediyor.  Adeta dünyayla dalga geçercesine ne BM ne de başka bir güç dinlemeden Filistinli kardeşlerimizi katletmeyi sürdürüyorlar. Beşikteki bebeklere bile acımayan insanlığını unutmuş İsrail devletinin saldırıları karşısında ise, bilhassa batı medyası suskun.

Yeri geldiğinde dünyaya demokrasi ve insanlık dersi vermeye kalkan uluslararası basın kuruluşları, çocuk ve kadınları katleden İsrail’i görmekten aciz. Ne kadar acı değil mi. Gazetecilik işimize geldiği gibi olmaz.  Gerçekler ortadayken başını kuma gömen batı basınının asli görevi olan hakikati tüm çıplaklığıyla göstermeye davet ediyorum. Ülkemizin medyasına buradan sizlerin huzurlarında teşekkür ediyorum. Çünkü topyekûn medyamız orada ve gerçekleri dünyaya gösteriyor. Savaş bölgesinde bulunan basın mensubu kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Onların her zaman yanındayız. Ulvi vazifelerinde kolaylıklar diliyorum.”