Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Resfebe Sergisi ve boyama etkinliği düzenlendi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan Demirkent TOKİ İlkokulu öğrencileri tarafından Resfebe Sergisi ve Boyama etkinliği düzenlendi.

10 Kasım Atatürk’ü Anma

Etkinliğe Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Serkan Kütük, EYUDER Erzincan İl Temsilcisi Canan Köse Kütük, Okul yöneticileri, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldılar.

Resfebe Sergisi ve Boyama Etkinliği hakkında bilgi veren Demirkent TOKİ İlkokulu Müdürü Ahmet Sağsöz, Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle uygulanan Cumhuriyetin Yüzleri Ata’nın Huzurunda projesinin final etkinliği olarak bu sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin milli mücadele kahramanları tanımalarını sağlamak amacıyla farklı bir sergi düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Ahmet Sağsöz sözlerine şöyle devam etti. ” Türkiye Cumhuriyeti Devletimizi bizlere kazandıran Atatürk ve 100 milli mücadele kahramanlarımızı öğrencilerimizin belleklerinde yer etmesi amacıyla zeka oyunları ararsında yerini alan RESFEBE yöntemini kulandık. Milli Kahramanlarınızın isimlerini RESFEBE yöntemiyle yazmalarını istedik. Daha sonra bu eserleri sergiledik. Böylelikle milli kahramanlarımızı yakından tanıma fırsatı buldular.”

Cumhuriyetin Yüzleri Ata’nın Huzurunda projesinin final etkinliğinde ayrıca Erzincan Eğitim Yöneticileri ve Uzmanları Derneğinin Boyama etkinliği de yapıldı. 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü münasebetiyele öğrencilerle Atatürk temalı boyama calışması yapıldı. EYUDER Erzincan İl Temsilcisi Canan Köse Kütük, Ulu Önder Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü münasebetiye böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, bu etkinliğin öğrencilerin Ulu Önder Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını daha yakından tanımalarına vesile olacağını söyledi.