Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Levent EBYÜ’yü tanıttı

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent katıldığı bir ulusal televizyon kanalı programında EBYÜ’nin avantaj ve olanaklarından bahsederek öğrencilerin neden Erzincan’ı tercih etmeleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

Rektör Levent programda ayrıca üniversite bünyesinde son olarak kurulan Deprem Teknoloji Enstitüsünün önemine dikkat çekti. 

EBYÜ AKADEMİK ANLAMDA OLDUKÇA DONANIMLI

Üniversite bünyesinde bulunan birimler hakkında kısa bir bilgilendirme yapan Rektör Levent; Deprem Teknoloji Enstitüsünün alanda ilk olması nedeniyle yapacağı çalışmalar ile ülkeye, bölgeye ve Erzincan’a büyük katkısı olacağını belirtti. Üniversitenin eğitim modeline değinen Rektör Levent, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinin akademik anlamda oldukça donanımlı olduğunu belirterek insan ve öğrenci merkezli bir anlayış ile hareket edildiğini söyledi.

87 FARKLI TEMATİK ALANDA ÖĞRENCİ KULÜBÜMÜZ BULUNUYOR

Üniversitenin fiziki ve sosyal olanaklarından bahseden Rektör Prof. Dr. Akın Levent yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Üniversitemizde öğrencilerimizin, ilgi duydukları tüm spor dallarında profesyonel bir şekilde faaliyet gösterebilecekleri futbol, basketbol, voleybol, kayak, rafting, yamaç paraşütü gibi birçok açık ve kapalı spor alanları, kampüste öğrencilerin keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal tesisler, bilgisayar ve internet hizmetlerinin bulunduğu teknoloji alanları, laboratuarlar ve donanım imkanları mevcuttur. Öğrencilerimizin çeşitli ilgi alanlarına hitap edebilecek 87 farklı tematik alanda öğrenci kulübümüz bulunmaktadır. Üniversitemiz bünyesinde bulunan kulüpler, öğrencilerin kendilerini geliştirmelerine, arkadaşlık bağlarını güçlendirmelerine ve serbest zamanlarını iyi değerlendirmelerine imkân tanımaktadır. Üniversitede eğitim görecek olan öğrencilerin burs imkânlarına da değinen Rektör Levent; “Üniversitemiz tarafından tespit edilen, burs verilecek şartları taşıyan öğrencilere Rektörlük bursu verilmektedir. Bunun yanı sıra Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından da çeşitli burs imkânları sağlanmaktadır.” dedi.

ÜNİVERSİTEMİZ BİR KAMPÜS ÜNİVERSİTESİDİR

Son olarak tercih aşamasında olan öğrencilere seslenen Rektör Levent; “Üniversitemiz bir kampüs üniversitesidir. Şehrimizde ulaşım imkânlarının kolay ve erişilebilir olması, yine şehrimizin öğrenci yanlı bir tutum sergilemesi ile güvenlik açısından oldukça rahat bir yer olması öğrencilerimiz için avantajlı bir durum yaratmaktadır. Hem Üniversitenin hem de şehrin sağladığı olanaklarla öğrencilerin sportif, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetlere erişim imkânının çok kolay olduğunu ifade eden Rektör Levent, öğrencilerin tercih yaparken öncelikle puanlarına göre değil de kendilerine uygun mesleklere ve bölümlere göre tercih yapmaları gerektiğini ifade etti.