Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Öğretmenlik mülakatında yeni gelişme… Mülakat kalkıyor mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarındaki mülakat sürecinde bazı değişiklikler yapılacağını ve bu nedenle bu yıl öğretmenlerin istihdam sürecinin uzayabileceğini söylemişti. Öğretmenlikte mülakat kalkıyor mu? Son gelişmeler neler?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf

Bu yıl gerçekleşecek öğretmen atamaları, ayrılacak kontenjan ve branş dağılımı, kamuya yapılacak personel alımı bütçesinin açıklanması ardından belli olacak. Geçmiş yıllarda mülakatlara katılan ve atanamayan öğretmen adayları ise yeni dönemde mülakatların nasıl yapılacağını araştırıyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Eylül ayında katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada, “KPSS’ye giren ve mülakat sürecine dahil olan öğretmenlerimize artık elektronik ortamda hazırlanan sorular sorulacak. Uzman ve başöğretmenlerden oluşan bir jüri olacak. Jürinin bu mülakatlarda neyi ölçeceğine dair bir kılavuzumuz da var. Onu öncesinde adaylarla da paylaşacağız. 45 dakikalık mülakatın son kısmında adayımız kendi sorusuyla ilgili bir de yazılı cevap verecek. Tüm bu sınav kamerayla kayda alınacak. Aramıza katılacak arkadaşımızın alan bilgisini ve bildiğini aktarma becerisini bu şekilde göreceğiz.” diyerek öğretmen atamalarındaki mülakat sürecinde bazı değişiklikler yapılacağını ve bu nedenle bu yıl öğretmenlerin istihdam sürecinin uzayabileceğini belirtti.

Öğretmen adayları ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kamu alımlarında mülakat kalkacak.” sözlerinden umutlu. Konuyla ilgili adaylar, KPSS’nin yıpratıcı bir sınav olduğunu belirterek biran önece öğrencilerine kavuşmak istediklerini ve bu konuda Bakan Tekin’e güvendiklerini söyledi.

Konuyla ilgili gözler Milli Eğitim Bakanı Tekin’e çevrildi. Tekin’in ilerleyen günlerde konuyla ilgili yeni gelişmeleri paylaşması bekleniyor.