Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mali Müşavirlik Sınavları Aralık Ayında Yapılacak

Bu yılın üçüncü dönem Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavları, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından yapılacak.

Bu yılın üçüncü dönem

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik sınavları, 16-17 Aralık tarihlerinde Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılacak. Bu sınava katılabilecek adaylar, stajlarını tamamlamış serbest muhasebeci mali müşavir adayları, serbest muhasebeci meslek mensupları ve staj sürelerini saydıran adaylardır. İlk kez sınava katılacak adaylar 1 Eylül – 2 Ekim tarihleri arasında başvuruda bulunabilirken, tekrar katılacak adaylar 15-30 Kasım tarihleri arasında başvuru yapabilecekler.

Yeminli Mali Müşavirlik sınavları ise 2-11 Aralık tarihlerinde Ankara’da düzenlenecek. Bu sınava katılacak adayların, ilk kez sınav başvurusunda bulunanların 2 Ekim tarihine kadar stajlarını tamamlamış olmaları gerekmektedir. İlk kez başvuruda bulunacak adaylar 1 Eylül – 2 Ekim, tekrar başvuruda bulunacak adaylar ise 8-22 Kasım tarihlerinde başvuru yapabilecekler.

Sınavlara katılmak isteyen adayların başvurularını TÜRMOB Temel Eğitim ve Staj Merkezi (TESMER) Otomasyon Sistemi (TEOS) üzerinden yapmaları gerekmekte.

Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da Ankara’da yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı yapılacak giriş sınavı ile 7 müfettiş yardımcısı alacak. Sınav başvuruları 5-15 Eylül tarihleri arasında e-Devlet üzerinden veya Kariyer Kapısı Platformu internet adresi üzerinden elektronik olarak yapılabilir. Yazılı sınav ise 14 Ekim’de Ankara’da iki oturum olarak gerçekleştirilecek.