Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘Kelamdan Kaleme’ Hüsn-ü hat ve kaligrafi sergisi açılışı yapıldı

TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin sanat atölyesinde hazırlamış oldukları eserlerden oluşan “Kelamdan Kaleme” Hüsn-ü hat ve kaligrafi sergisi açılışı yapıldı.

TOBB Binali Yıldırım Kız

Erzincan Park AVM’ de Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Ferhat Albayrak, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğrenci ve velilerinin katılımı ile açılışı gerçekleştirilen sergiye vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Sergi ile ilgili kısa bir bilgi veren TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Uğur Mutlu; Hüsn-ü hat güzel yazı, güzel çizgi demektir. Hat; harfleri sadece yazmak değil, onları bir uyum ve ahenk içinde sanata dönüştürmektir. Öyle ki, hat okumayı bilmeyenler bile muhteşem bir manzara seyreder gibi bu sanatın estetik ve zarafetini saatlerce izleyebilirler. Bu gerçekten yola çıkarak TOBB Binali Yıldırım Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi sanat atölyesinde hem hafta içi hem de hafta sonları Hüsn-ü Hat ve kaligrafi kursları verilmektedir. Kursumuza isteyen, bu yönde yeteneği olan her sınıf seviyesinden öğrencilerimiz katılmaktadır. Atölye çalışmalarında öğrencilerimiz hem yeteneklerini keşfetmekte, hem de yoğun ders programı içerisinde bir dinlenme fırsatı bulmakta, bir eser ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Sanat atölyemizde öğrencilerimizin hazırlamış olduğu 20 adet çerçeveli, 5 adet tuval, 50 adet karton tablo ve 46 adet muhtelif porselen tabaktan oluşan toplam 121 adet eseri burada sergiliyoruz. Sergimiz gün boyu sanatseverler ziyaret edebilecekler” dedi.

Mutlu, akademik çalışmaların yanı sıra bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere de hız kesmeden devam edeceklerini dile getirdi.

Sergiyi gezen Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Müftüsü Muharrem Gül ve katılımcılar daha sonra öğrencilerin yapmış oldukları eserleri gezerek eserler hakkında bilgi aldılar. 

Ziyaretin ardından Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve İl Müftüsü Muharrem Gül’e öğrenciler tarafından yapılan eserler hediye edildi. 

Öğrenci velisi İsmail Bayrakdar, eserler çok beğendiğini ve Hüsn-ü hat ve kaligrafi sergisinde emeği olan okul idarecileri ve öğrencilere teşekkür etti.