Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Jandarmadan 185. Yılında 185 fidan dikimi etkinliği

Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun 185. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Yerleşkesinde 185. Yılında 185 fidanın toprakla buluşturulması Etkinliği düzenlendi.

Jandarma Genel Komutanlığının kuruluşunun

EBYÜ Erdoğan Büyükkasap Kongre Merkezi binası bahçesinde düzenlenen etkinliğe Erzincan Vali vekili Mehmet Emre Canpolat, Erzincan İl Jandarma Komutanı J. Albay Veysel Yanık, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları, İl Kamu ve sivil toplum kuruluşları müdürleri, Erzincan Jandarma Komutanlığı birimleri, öğretim görevlileri, Orman işletme müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Jandarmadan 185. Yılında 185 fidan dikimi etkinliği

Jandarma’nın 185. Yıldönümü kutlamaları programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Jandarma personeli tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Açılış konuşmasında şu ifadeler yer aldı; “Jandarma Genel Komutanlığının 185. Kuruluş Yıldönümü kapsamında düzenlenen fidan dikim törenine hoş geldiniz. Teşrifleriniz ile bizleri onurlandırdınız. 185 yıl önce kurulan Jandarma Teşkilatı o günden bu yana ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak, kanun ve nizamı temin etmek için özverili çalışmaktadır” dedi.

Jandarmadan 185. Yılında 185 fidan dikimi etkinliği

Program Jandarma Doğa ve Hayvan Koruma Timi tarafından eğitilen köpek timlerinin gösterileri sergilendi. Eğitimli köpekler verilen komutlara göre sergilediği gösterilerinde izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Ardından Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığı tarafından bir gösteri sergilendi. Jandarma personellerince sergilenen birbirinden farklı komando hareketleri izleyenleri adeta büyüledi.

Jandarmadan 185. Yılında 185 fidan dikimi etkinliği

Program Erzincan İl Jandarma Komutanı J. Albay Veysel Yanık’ın konuşması ile devam etti. Yanık konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kurulduğu günden itibaren, vatandaşın yanında, yakınında, yardımında ve emrinde olan Jandarma Genel Komutanlığının 185. Yıldönümünde doğaya bir nefes olabilmek maksadıyla, icra edilecek olan 185. Yılda 185 adet fidan dikim programımıza hoş geldiniz. Kültürümüz tüm bitkiler ve hayvanlar dâhil, canlıların tamamına karşı, sevgi ve şefkatle yaklaşmamızı öğütler. Atalarımızdan, babalarımızdan devraldığımız ağaç, çevre ve yeşil sevgisini yeni nesillere aktarmak, en başta gelen görevlerimizdendir. Orman varlığımızın arttırılması hususunda dün olduğu gibi bugün de, yarın da Jandarma Teşkilatı olarak daima yerimizi alacağız”

Ardından bir konuşma yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent şu ifadelere yer verdi; “Öncelikle Jandarma Genel Komutanlığının bu güzel törenini üniversitemizde öğrencilere ve bizlere yönelik düzenledikleri için mutluluğumu ifade etmek istiyorum ve teşekkür ediyorum. Jandarma Genel Komutanlığının 185. Yılında komutanlarımızın ülkemizin emniyeti adına Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile birlikte çok önemli işler yaptığını bilmekteyiz. Buradan da kendilerine teşekkür ediyorum”

Jandarmadan 185. Yılında 185 fidan dikimi etkinliği

Programda son olarak konuşmasını yapan Erzincan Vali vekili Mehmet Emre Canpolat şu ifadelere yer verdi; “Jandarma Genel Komutanlığının 185. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen fidan dikimi etkinliği, kurumumuzun köklü tarihine ve doğaya olan saygısını simgelemektedir. Bugün burada, hem geçmişimizi onurlandırmak hem de geleceğe sağlam bir miras bırakmak için toplanmış bulunuyoruz. Jandarma teşkilatımız, 1839 yılında kurulmuş olup Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenlik ve asayişinin sağlanmasında stratejik bir role sahiptir. Jandarma, kırsal kesimlerde ve sınır bölgelerinde halkımızın can ve mal güvenliğini korumak, huzur ve düzeni sağlamak misyonunu üstlenmiştir.  Ülkemizin dört bir yanında, zorlu coğrafyalarda, her türlü iklim koşulunda görev yapmakta olan jandarmalarımız, fedakârlık ve cesaretin timsalidir.

Bugün fidan dikerek bu cesaret ve kararlılığı bir kez daha vurguluyoruz. Her bir fidan, jandarmalarımızın ülkemiz için gösterdiği özverinin bir simgesi olarak yeşerecek. Fidanlar, jandarmalarımız gibi kök salacak.  Ayrıca, doğaya olan bu değerli katkımız, çevre bilincinin ve sürdürülebilirliğin önemini de hatırlatacak. Her bir fidan, gelecek nesillere daha yeşil, daha yaşanabilir bir dünya bırakma arzumuzu yansıtacak. Jandarmalarımız, ay yıldızın gölgesinde, toplumun her kesimine hizmet eden, Anadolu’nun dört bir köşesinde hilalin dalgalandığı her yerde gece gündüz demeden çalışan devletimizin kahraman evlatlarıdır. Bu etkinlik, onların sadece zorlu görevlerinde değil, sosyal hayatın içinde de ne kadar etkin ve önemli olduklarını göstermektedir”

Erzincan Orman İşletme Müdürlüğü Ağaçlandırma Şefi Orman Mühendisi Özge Aydın tarafından fidan dikimi hakkında bilgiler verilmesinin ardından fidan dikimine geçildi.

EBYÜ yerleşkesi alanında Jandarma personelleri, kurum amirleri, akademisyenler, TEMA Vakfı Gönüllüleri ve öğrencilerin katılımıyla fidanlar toprakla buluşturuldu. Etkinliğin sonunda ayrıca Erzincan İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde bulunan Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği, Çevre, Doğa ve Hayvan Koruma Timi, Trafik Şube Müdürlüğü, Kriminal Kısım Amirliği, JAK Tim Komutanlığı ve Bakım Onarım Bölük Komutanlığı tarafından hazırlanan sergi misafirlerin ilgisine sunuldu. Düzenlenen sergiye EBYÜ öğrencilerinin de ilgisi yoğun oldu.