Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYC Erzincan Şubesi istişare toplantısında 1 yıllık çalışmalarını değerlendirdi

15 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirilen İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şubesi genel kurulunda göreve gelen Mesut Deniz ve yönetimi üyelere yönelik 1 yıllık çalışmaların değerlendirdiği sunum gerçekleştirdi.

15 Ocak 2023 tarihinde

Erzincan Gençlik Merkezi Has odada gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şube Başkanı Mesut Deniz kuruluş amaçlarının İmam Hatip okulları na destek olduğunu ifade ederek, Erzincan ilimizde 3 İmam Hatip Lisesi 4 İmam Hatip Orta okulu olduğunu söyledi.

Başkan Deniz sunumunda; 01/02/2024  tarihinde  geniş katılımlı istişare toplantımızı gerçekleştirdik İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Adıyla Facebook – Twitter – İnstagram sayfalarımızı oluşturma kararı alarak bunları gerçekleştirdik. Şubat Ayında yaptığımız toplantıda her üyemizin dahil olduğu Eğitim – Tanıtım ve Kaynak geliştirme komisyonlarımızı oluşturduk. Bunun bilgisini ‘de siz değerli kardeşlerimizle paylaştık. 06/02/2023 tarihinde gerçekleşen deprem nedeniyle Valilik, Afat ve Kızılay ile birlikte yardım faaliyetlerinde bulunduk. Deprem sebebiyle uzaktan eğitime geçildiği için yurdumuzdaki öğrencilerin memleketlerine gitmesiyle yurdumuzu deprem mağdurlarına tahsis ettik fakat Erzincan’a gelen depremzede sayısı az olduğu için ihtiyaç duyulmadı. Mart ayında ilk sohbetimize İsak Emin Aktepe hocamızın öncülüğünde Dr. Ramazan Önal’ın HZ. Peygamberin Ramazanı konulu sunumuyla başladık” dedi.

 

İlim Yayma Cemiyeti Erzincan Şubesine ait Kız Yurdu hakkında da bilgi veren başkan Deniz; Eylül ayında yurdumuzu tekrar aktif hale getirmek için çalışmalar başlattık bahçe düzenlemesi, asansörün bakımı, bahçe duvarlarının demirlerinin takılması, tamirat ve bakımlar yapıldı, yeni elektrikli aletler alımı yapılarak yurdumuz aktif hale getirildi. Bodrum katta etüt salonuna irtibata geçtiğimiz hayırsever tarafından laminant parke yaptırıldı. Yurdumuza öğrenci kazandırmak için sosyal medyada reklam verildi üniversitenin içine stant açıldı el ilanı dağıtıldı. Öğrenci yurdumuzun mevcut durumu, 48 daimi öğrencimiz 5 misafir öğrencimiz olmak üzere Toplam 58 öğrencimiz barınmaktadır. Doluluk oranının  yüzde 100 olduğunu söyledi.

 

Kız Yurdunda bulunan öğrencilere yönelik Müftülük , Halk eğitimi ve Gençlik spor ile ortak olarak yapılan mutabakat neticesinde düzenledikleri kurslar ile ilgili bilgi veren Deniz; Pazartesi TEFSİR dersi, Salı SİYER VE İLMİHAL dersi, Çarşamba DİKSİYON dersi, Cumartesi Pazar dikiş dersi, Cumartesi Pazar yüzme dersi düzenledik. Ayrıca Cuma sela ve ezan arası dua okuma, 15 günde bir Cumartesi film izleme, 15 günde bir pazar ödüllü oda kahve ikramı uygulanma etkinliği düzenledikleri ve Aileler sabah namazında buluşuyor programı ile pazar günleri sabah namazında cami-i kebir’de buluşarak namazlarımızı eda ettiklerini ifade etti.

 

Başkan Mesut Deniz’in sunumunun ardından üyeler yapılan çalışmaları değerlendirerek, yapılması gereken eksiklikler hakkında düşüncelerini ifade ettiler. Program verilen ikram ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.