Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İliç’te toprak altından çıkarılan son 5 işçi son yolculuklarına uğurlandı

Erzincan’ın İliç İlçesinde 13 Şubat tarihinde meydana gelen toprak kaymasında 9 işçi göçük altında kalmıştı. Göçük altında kalan son 5 kişinin de cansız bedenleri yapılan DNA testleri sonrasında isimleri belirlenmişti.

Erzincan’ın İliç İlçesinde 13

Toprak altında çıkarılan işçilerin cenazelerinin tanınmaz halde olması nedeniyle Diyarbakır Adil Tıp Kurumunda ailelerden alınan DNA örnekleri ile karşılaştırma yapıldı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından göçük altında kalan işçilerin tamamının toprak altından çıkarıldığı kesinleşti.

CENAZELER TERZİBABA CAMİSİNDEN KALDIRILDI

Erzincan İliç İlçesindeki altın madeni sahasında 13 şubatta meydana gelen toprak kaymasında 9 kişi göçük altında kalmıştı. 2 işçinin cansız bedenlerine 5 nisan ve 19 Nisan’da, 2 işçinin de 4 Mayıs’ta cenazelerine ulaşılmıştı. Dün itibariyle kalan 5 işçinin de cenazelerine ulaşıldı.

Erzincan Terzibaba camisinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Belediye başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Adli Yargı komisyon başkanı Halil Odabaş, EBYÜ rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İlçe belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, cenaze aileleri ve yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Erzincan İl Müftü Yardımcısı Medet Şahin tarafından kılınan Cenaze namazının ardından Abdurrahman Şahin ve Hüseyin Kara Sivas iline, Mehmet Kazar Osmaniye iline ve Şaban Yılmaz ile Fahrettin Keklik İliç’e defnedilmek üzere gönderildi.

Terzibaba camisinde kılınan cenaze namazlarının ardından Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Belediye başkanı Bekir Aksun, Ş aban Yılmaz ile Fahrettin Keklik’in cenaze defin işlemleri için İliç’e hareket ettiler.