Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İl Emniyet Müdürü Kurt, Erzincan basının bilgilendirdi

Erzincan’ın ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt son bir yıllık çalışma değerlendirmesinde bulunarak, Asayiş olayları aydınlatma oranında 2022 yılı yüzde 98 iken 2023 yılında yüzde 99,2 aydınlatma oranına ulaştıklarını söyledi.

Erzincan’ın ulusal ve yerel

Erzincan AFAD binasında geçekleşen basın toplantısına İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt’un yanı sıra İl Emniyet Müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, birim amirleri ile Erzincan’da görev yapan ulusal ve yerel basın çalışanları katıldı.

İl Emniyet Müdürü Kurt Erzincan’ın son 2 yılda en çok takip edilen iller arasına girdiğini özellikle Sosyal Medya Türkiye Geneli Takipçi Sıralamasında 51 il arasında 5. Sıraya yükseldiğini söyledi. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranında 2022 yılında yüzde 91 iken 2023 yılında ise yüzde 95,9 aydınlatma oranı ile Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduklarını ülke genelinde 4. Sırada bulunduklarını söyledi. Ayrıca Kişilere karşı işlenen suçlarda aydınlatma oranında 2022 yılı yüzde 99,5 iken 2023 yılında yüzde 99,7 aydınlatma oranına ulaşarak ülke genelinde 6. Sırada bulunduklarını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt sunumunun devamında şu ifadelere yer verdi; “Göreve başladığımız süreç içerisinde ve son 1 yılda Can Erzincan’ımızda asayiş ve huzurun sağlanması için neler yaptık, neler yapamadık esasında karnemizi ortaya dökmek ve sizin vasıtanızla vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. 2023 yılı ülkemiz için zor bir süreçti. Ülke olarak yüzyılın en büyük afetini yaşadık. Deprem bölgesindeki çalışmalarımız halen devam ediyor. Ayrıca 2 ayrı seçim geçirdik. 2023 yılı biraz daha farklı şeylere odaklandığımız bir süreç oldu ama buna rağmen İl olarak gayet iyi bir durumdayız. İl Emniyet birimlerimizin buna katkısı olsa da Can Erzincan’ın ahlaki, gelenek, görenek ve sosyal bağlarının kuvvetli olmasından dolayı da aslında. Zaten bizim toplumumuzda cezasını bir tarafa bırakalım, suç işlemek ayıptır, günahtır. Toplumumuz bunu içine sindirdiği için büyük oranda suça meyilli değildir. Bu da bizim için bir şanstır.

 CAN ERZİNCAN’IMIZA GECE-GÜNDÜZ, 7/24 HİZMET VERMEKTEYİZ

İl Emniyet Müdürlüğümüz Merkezde 34 Şube Müdürlüğü ve Birim Amirliği, 2 Polis Merkez Amirliği, 2 İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 6 İlçe Emniyet Amirliği olmak üzere toplam 44 birimden oluşur. Yaklaşık 2 bin 5 personelimizle Can Erzincan’ımıza gece-gündüz, 7/24 hizmet vermekteyiz. 1,5 yıllık hizmet süreci içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü Ana Hizmet Binası, Çevik Kuvvet ve Özel Harekât Şube Müdürlüklerinde ayrı bina ve bir Polis Merkezi Amirliği Binası olmak üzere 4 ayrı binayı projelendirdik. Arsa tahsisini yaptık. İhalelere çıktı. Maalesef ihaleler düşük olduğu için neticelendiremedik. Şubat ayında fiyat güncellemesi olacak. İnşallah temelini atacağız. Önümüzdeki süreçte yatırım programlarına dâhil edilen yatırımlarımız var. İliç’te 16 dairelik Polis Lojmanı, Kemaliye İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası, Kemah İlçe Emniyet Amirliği Hizmet Binası ve diğer ilçelerdeki binalarda iyileştirmeler olacak. Polis Evi restoran, odalar ve bahçe bölümü oldukça tadilat gördü. Polis Evimiz başka kurumlara da hizmet veriyor. Yazın burası vatandaşlarımızın kullanımına açık. Yazın bayağı kalabalıkta oluyor.

Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt gerçekleştirdiği kapsamlı sunum ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erzincan’da görev yürüten ulusal ve yerel basın mensupları gerçekleştirilen programdan dolayı İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt’a teşekkür etti.