Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hafız Vali Diyanet’in “Hafız Kal” projesinde birinci oldu

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşların hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlediği yarışmanın finali Erzincan’da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024

15 Cüz kategorisinde yarışan 4 yarışmacıdan biri olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi jüriden en yüksek puanı alarak ilk kez düzenlenen yarışmanın da ilk birincisi oldu.

15 Cüz ve 5 Cüz kategorisinde yapılan yarışmaya 4 vatandaş 15 cüz ve 5 vatandaş ise 5 cüz olmak üzere 9 yarışmacı katıldı.

Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen 15 ve 5 cüz Türkiye finallerinin jüri başkanlığını Mushafları İncelene ve Kıraat Kurulu başkanı Dr. Hafız Osman Şahin yaparken diğer üyeler Mushafları İncelene ve Kıraat Kurulu üyesi Musa Coşkun, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can ve EBYÜ öğretim üyesi Yavuz Mutlu’ dan oluştu.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunda bulunulmasının ardından EBYÜ öğretim üyesi Yavuz Mutlu Kur’an-ı Kerim tilavet etti. Jüri başkanı Mushafları İncelene ve Kıraat Kurulu başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ‘in kuralları hatırlatmasının ardından yarışmacıların sırası kura ile belirlendi. Yarışmalarda her yarışmacıya 3 farklı soru soruldu.

15 cüz Türkiye finallerinde yarışan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi jürilerden en yüksek puanı alarak 2024 yılında ilk kez yapılan yarışmanın da birincisi oldu.

Ödülünü ve katılım belgesini Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun elinden alan birinci olan Hafız Vali Mustafa Çiftçi duygularını şu şekilde ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu Türkiye finallerine iştirak ettim. Benim kategorim 15 cüz kategorisindeydi. Yarışmanın düzenlendiğini 2024 yılı başında öğrendim. Süre olduğu içinde 15 cüz kategorisinde katıldım. Başvuru tarihimden itibaren çalışıyordum. Diyanet İşleri başkanlığımıza böyle bir yarışma düzenlediği için teşekkür ediyorum. Benim için maksat hasıl oldu. Yarışmalara ilk günler 5 sayfa olarak başladım, sonra da 10 sayfa, 1 cüz derken 3 cüz okuyarak yarışmalara hazırlandım. Konya’da Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı Avzan Nuraniye Kuran kursu var, Merhum İsmail Ketenci hocamızla hafızlığımı tamamladım ve o günde beri irtibatımı hiç koparmadım.

Bu yıl ilk kez yapıldı. İnşallah bundan sonra da devam eder. Malumunuz 6 Şubat’ta deprem oldu. Bundan dolayı geç öğrendim. Benim gibi geç öğrenenler de oldu. Bundan sonra inşallah katılım daha fazla olur. Yarışma sürecinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’de ilk olan ve finalin Erzincan’da yapılmış olmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Erzincan valisi Hamza Aydoğdu; yarışmalarda çok duygulandığını ve meslek büyüğümüz valimizin de katılmış olmasından dolayı kendisinin de heyecanlandığını söyledi. Hafız meslek büyüğü bir valinin birinci olmasından dolayı ayrıca mutluluğunu belirten Vali Aydoğdu; bu yarışmanın kaybedeni olmadı. Çok istifadeye değer bir yarışma oldu. Bu yarışmayı tertip eden Diyanet işleri başkanımıza ve güzel sesiyle kalbimizin üzerindeki tozları alıp götüren değerli Erzurum valimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.