Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hafız Kal” projesinin Türkiye Finalli Erzincan’da yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış vatandaşların hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacıyla düzenlediği 15 ve 5 cüz yarışmanın finali Erzincan’da yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2024

Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen 15 ve 5 cüz Türkiye finallerinin jüri başkanlığını Mushafları İncelene ve Kıraat Kurulu başkanı Dr. Hafız Osman Şahin yaparken diğer üyeler Mushafları İncelene ve Kıraat Kurulu üyesi Musa Coşkun, Erzincan İl Müftüsü Muharrem Gül, Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can ve EBYÜ öğretim üyesi Yavuz Mutlu’ dan oluştu.

İstiklal Marşı ve Saygı duruşunda bulunulmasının ardından EBYÜ öğretim üyesi Yavuz Mutlu Kur’an-ı Kerim tilavet etti. Jüri başkanı Mushafları İncelene ve Kıraat Kurulu başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ‘in kuralları hatırlatmasının ardından yarışmacıların sırası kura ile belirlendi. Yarışmalarda her yarışmacıya 3 farklı soru soruldu.

Yarışma sonucunda jüri başkanı Mushafları İncelene ve Kıraat Kurulu başkanı Dr. Hafız Osman Şahin ilk olarak 5 cüzde derece yapan isimleri açıkladı. 5 vatandaşın yarıştığı yarışmada 1. Kilis’ten Ahmet Kasir, 2. Ankara bölgesinde Fatih Irım ve 3. Kayseri bölgesinden Muammer Emin Serkan oldu.

15 Cüz kategorisinde 4 yarışmacı yarıştı. Yarışma sonucunda Erzurum bölgesinde, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi jüriden en yüksek puanı alarak ilk kez düzenlenen yarışmanın da ilk birincisi olurken, 2. Malatya bölgesinden Fatih Köse ve 3. İstanbul bölgesinden Yusuf Gülener oldu.

Yarışmalar sonunda jüri üyelerine Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzurum Valisi Mustafa Şimşek ve Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman tarafından hediye takdiminde bulundular. Ardından yarışmalara katılım sağlayan tüm yarışmacılara ve derece yapan vatandaşlara katılım belgeleri ve hediyeleri verildi. Finaller tüm yarışmacıların ve il protokolünün katıldığı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.