Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gençlik Merkezleri “Genç Lig” turnuvaları 4 branşta başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin fiziksel aktivitelerini artırmak, sporun birleştirici gücünü ortaya koymak amacıyla 81 il Gençlik Merkezleri arası spor turnuvaları başlattı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı

17-26 yaş ortalamasında ve 4 farklı branşta Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından startı verilen Futbol, Basketbol, masa tenisi ve Geleneksel Türk okçuluğu dallarında Erzincan’da il birincilikleri turnası yoğun katılım ile başladı.

Erzincan Gençlik Merkezi tarafından 4 branşta spor turnuvaları düzenledi. Gençlik Merkezi tarafından düzenlenen ”Genç lig” turnuvaları futbol, basketbol, geleneksel Türk okçuluğu ve masa tenisi branşları yer aldı. Dört branşta düzenlenen spor turnuvaları 17-26 yaş aralığındaki öğrencilerden oluşuyor.

TURNUVALAR 81 İL GENELİNDE EŞ ZAMANLI BAŞLATILDI

Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Ertuğrul Köseoğlu 81 il genelinde eş zamanlı başlatılan turnuvalar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Köseoğlu açıklamasında; Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından başlatılan Gençlik merkezleri arası spor turnuvası yani gençlere yönelik bir turnuva bu. 81 ilimizde eş zamanlı olarak başlayan turnuvalar. Bunlar 4 branşta yapılmakta ve yaş oranı 17-26. Bu 4 branş, Futbol, Basketbol, Masa tenisi ve Geleneksel Türk okçuluğu. Bu turnuvalar gençler arasında dostluk ve dayanışmayı pekiştirilmesine imkan sağlamak hem de katılımcı gençlerimizin hem fiziksel aktivitelerini artırmak, Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsetmek, ayrıca sporun birleştirici gücünü ortaya koymak amacıyla planlanan bir proje.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI

Katılım ile ilgili bilgi veren Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Ertuğrul Köseoğlu, Turnuvalar kapsamında yer alan futbol branşında 20 takım, okçuluk branşında 30 erkek – 17 bayan sporcu, masa tenisinde 22 erkek – 13 bayan sporcu ve basketbol branşında 14 takım katıldı. Futbolda birinciler Erzurum’da bölge turnuvasına, Geleneksel Türk Okçuluğunda birinciler doğrudan Ankara’da yapılacak finallere katılacak. Masa Tenisinde de birinciler Erzurum’da yapılacak olan bölge turnuvasına katılacak. Tüm takımlarda sporcular 17-26 yaş gurubundan oluşuyor. İl birinciliklerinin tamamlanmasının ardından bölge ve final tarihleri bakanlığımız tarafından duyurulacak.

TAMAMI AFRİKALI OLAN TAKIM TURNUVAYA AYRI BİR RENK KATTI

Erzincan’da Gerçekleştirilen il birinciliklerine katılımın beklendiğinden fazla olduğunu ifade eden Köroğlu; mesela, Futbol branşında düzenlenen turnuvalara katılan bir takım var ki takım oyuncularının hepsi Afrikalı gençlerden oluşuyor. Afrika’nın farklı devletlerinden Çad, Somali gibi devletlerden öğrencilerden oluşan Afro Genç takımı turnuvaya ayrı bir renk kattı.

Köseoğlu: “Gençlik ligimiz 81 ilde düzenleniyor. Erzincan’da da düzenlemiş bulunuyoruz. Bu turnuvalar gençler arasında dostluk ve dayanışmaları pekiştirmesine imkan sağlamak. Katılımcı gençlerimizin hem fiziksel aktivitelerini artırmak. Sağlıklı bir yaşam tarzını benimsetmek. Ayrıca sporun birleştirici gücünü ortaya koymak amacıyla planlanan bir proje.  81 ilimizde eş zamanlı gençlik merkezleri arasında yapılan turnuvalardır. Sporcularda lisans olmadan da katılım sağlayabiliyorlar. Erzincan birincileri önce Erzurum’a bölge finaline katılacaklar. Daha sonra Türkiye finaline katılacaklar. Çok iddialı takımlar var. Çok keyifli ve heyecanlı geçiyor” dedi.