Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'daki sağlıkçılar çevrimiçi sempozyuma katıldı

1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Anne sütünün önemi konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu.

1-7 Ağustos Dünya Emzirme

Anne sütünün önemi konusunda farkındalık yaratmak için dünyada her yıl 1-7 Ağustos tarihleri, Dünya Emzirme Haftası olarak kutlanmaktadır.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından online olarak ‘1. Bebek Dostu Sağlık Çalışanı’ konulu sempozyum gerçekleştirildi. Bu kapsamda Erzincan’da  merkez ve ilçe Toplum Sağlığı Merkezleri, ilçe hastaneleri, Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesi, Özel Neon Hastanesi olmak üzere toplam 160 sağlık çalışanı, İl Sağlık Müdürlüğü ve hastane yöneticilerinin katılımlarıyla “1.Bebek Dostu Sempozyumu’ online olarak gerçekleştirildi. Ayrıca 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası için stant kurulup, kutlama yapıldı.
Salık Bakanlığı tarafından Türkiye’de 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülüyor.