Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da terör sanığına rekor ceza

Erzincan 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, Erzincan Kemah ilçesi Acemoğlu köğrüsü mevkisinde 2015 yılında işlenen bombalı saldırı, araç yakma ve Makbule Vural isimli kadının şehit edilmesi davasında karar çıktı. Sanık Fatma İlçin'e, 327 yıl 11 ay hapis ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Erzincan 2. Ağır Ceza

9 Agustos 2015 tarihinde yük trenine bombalı saldırı ve 27 Agustos 2015 yılında Kemah Acemoğlu köprüsü mevkisinde PKK lı teröristler tarafından Erzincan yönüne hareker halindeki araca ateş açılması sonrası 60 Yaşındaki Makbule Vural şehit olmuştu.
Erzincan 2. Ağır cezade görülen davada bir çok eylemde adı geçen sanık Fatma İlçin 327 yıl 11 ay hapis ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı. Fatma İlçin Tren raylarına bomba yerleştirme, araç yakma, bilerek ve kasten adam öldürme gibi farklı eylemlere katılmıştı.
OLAY
9 Agustos 2015 tarihinde Erzincan’ın Kemah ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Acemoğlu Tüneli yakınlarında, ilk 2 vagonu yolcu, 9 vagonu da yük taşıyan trenin geçişi sırasında patlama yaşanmış, patlamada, yolculardan ikisi hafif şekilde yaralanırken bazı vagonlarda hasar oluşmuştu. İkinci olay ise Acemoğlu Boğazı kesiminde karayoluna gelen bir grup PKK’lı terörist, durdurdukları 2 aracın sürücü ve yolcularını indirdikten sonra TIR ile hafif ticari aracı ateşe vermillerdi. O sırada Kemah yönünden gelen bir otomobilin sürücüsü, teröristleri görünce, gaza basarak bölgeden hızla kaçmaya çalışırken teröristler, otomobili kurşun yağmuruna tuttuş otomobilde bulunan 60 yaşlarındaki bir kadın, teröristlerin kurşunlarına hedef olarak hayatını kaybetmişti.
KARAR
Sanık Fatma İlçin’ in maktul Makbule Vural’a karşı üzerine atılı 5237 sayılı TCK’nın 302/2 maddesi delaletiyle 5237 sayılı TCK’nın 82/1-a maddesindeki “tasarlayarak kasten öldürme” suçunu işlediği sabit olduğundan, suçun işleniş biçimi, suçun işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun işlendiği zaman ve yer, suçun konusunun önemi, meydana gelen tehlikenin ağırlığı, failin kasta dayalı kusurunun ağırlığı ve failin güttüğü amaç ve saiki göz önünde bulundurularak sanık Fatma İlçin’e 327 yıl 11 ay ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verildi.