Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Sivil trafik polisleri denetim yapıyor

Erzincan’da sivil trafik polisi ekipleri tarafından yapılan KGYS destekli denetimlerde, kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uygulandı.

Erzincan’da sivil trafik polisi

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü şehir içi sivil trafik ekipleri, trafik güvenliğinin sağlanması ve kazaların en aza indirilmesi amacıyla kara yolu trafik güvenliği eylem planı çerçevesinde planlanan hedeflere ulaşmak için Erzincan’da Ergan kavşağı eski otogar kavşağı ve Soil ışıklar başta olmak üzere kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri denetimi, tehlikeli şerit değiştirme, araç takip mesafesi, seyir halinde cep telefonu kullanımı, okul ve yaya geçidi önceliği gibi konularda KGYS destekli denetimler yaptı.

Gün içerisinde devam eden denetimlerde, kırmızı ışık ihlalleri, emniyet kemeri, ehliyetsiz ve muayenesiz araç kullanma ile araç içi telefon kullanan sürücülere yönelik ceza uygulanıyor.

Gerçekleştirilen uygulama ile ilgili yapılan açıklamada; “Trafik denetimlerimizin amacı; cezalandırmak değil, trafik güvenliğini önceleyen, trafik kazası ve kaza sonucu meydana gelen can kaybı, hayatının kalanını engelli olarak geçirme gibi risklerden korunmayı amaçlayan evrensel trafik kurallarına sürücü, yolcu ve yayaların uymasını sağlamaktır. Trafik yoğunluğunun ve kaza riskinin arttığı yol güzergâhlarda ve yaya geçitlerinde KGYS destekli denetimler sıklıkla devam edilecek” denildi.