Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan'da sektör toplantıları yapılacak

Sektörün geldiği durum, Türkiye ve dünyadaki gelişmeler, sektörün problemleri ve çözüm yollarıyla ilgili tarafların görüşlerini almak amacıyla düzenlenecek olan bu toplantıların ilkinde Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu fırıncılarla bir araya geldi.

Sektörün geldiği durum, Türkiye

Erzincan İl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Erzincan’ın tarım, hayvancılık, doğa sporları, turizm, hizmet sektörü ve daha pek çok alanda potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirten Vali Aydoğdu, “Erzincan her alanda daha iyi noktalara gelmesi için devlet millet el ele vererek ve hiç kimseyi ötekileştirmeden hep birlikte var olan sorunları problemleri çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Bugün fırıncılarımız ile bir araya geldik, taleplerinizi sorunlarınızı dinliyoruz. Beraber istişare ediyoruz. Çözüm yolları arıyoruz. Bu toplantılarımız her hafta salı günü farklı sektör temsilcileri ile devam edecek. Eğer bir sorun varsa bunu nasıl çözebiliriz diye birlikte değerlendirerek çözüm yollarını arayacağız” dedi.

Konuşmasının devamında, esnafların da kullanımına açık olacak bir portal hazırlandığını belirten Vali Aydoğdu, “Esnaflarımız aradıkları özelliklere sahip çalışan bilgilerini bu portal üzerinden sisteme girecekler. İş-Kur Müdürlüğü kayıtlarında bu işe uygun iş arayan kişi varsa gerekli yönlendirme yapılacak. Yoksa aranan mesleklere göre ilgili birimlerimizce kurslar açılarak, gerekli sertifikalandırmalar yapılacak” dedi

Toplantıda söz alan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon ve fırın işletmecileri, sektöre ilişkin talep ve sorunları dile getirerek, bu toplantıyı düzenlediği ve kendilerini dinlediği için Vali Aydoğdu’ya teşekkür ettiler.

Düzenlenen toplantıda, sektördeki maliyetler, istihdam, kalifiye çalışan sıkıntısı, fırınların haftada bir gün tatil olması, sektörlere göre iş forması uygulaması ve dile getirilen konular görüşülerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Birlik Başkanı Bedir Limon, ilgili kurum müdürleri, oda başkanları ve fırıncı esnafı katıldı.