Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da MUSİAD sera ofisi açıyor

Erzincan’da seranın önemini ve ileriki aşamada kurulacak olan MÜSİAD sera ofisi tanıtımının yapılması ve paydaşlarla birlikte yapılacak olan çalışmalar ile ilgili toplantı yapıldı.

Erzincan’da seranın önemini ve

Erzincan MÜSİAD başkanı Ertan Buyruk başkanlığında MÜSİAD il binasında yapılan toplantıya Tarım ve Orman Erzincan İl Müdür vekili Sadık Kaya, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü müdürü İsmail Esmek, Tarım ve Kırsal kalkınmayı destekleme kurumu koordinatörü Metin Bektaş, MUSİAD başkan yardımcısı Yaşar Kocatürk katıldı.  

ERZİNCAN GÜNEŞİ İLE HAVASI İLE SUYU İLE SERA YAPMAYA ELVERİŞLİ BİR ŞEHİR

Yapılacak olan MÜSİAD sera ofisi ile bilgili bilgi veren Erzincan MÜSİAD başkanı Ertan Buyruk; Erzincan’da seracılığın öneminin daha iyi anlaşılması için MÜSİAD Sera Ofisini kurma kararı aldık. Erzincanlıyı seracılık ile ne ölçüde ticari kazanç sağlayacak, teşviklerden nasıl faydalanacak kısacası niçin yapması gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Erzincan güneşi ile havası ile suyu ile sera yapmaya elverişli bir şehir. Şeker var un var ne duruyorsun helva yapsana diye söylenir ya halk arasında şimdi bizde de her türlü imkân var ama bir türlü icraata geçilmiyor. Türkiye’de en çok ve en uzun güneş alan üçüncü il olan Erzincan’da Akdeniz ve Ege’de mevsimsel olarak ürün bittiğinde Erzincan’da daha yeni çıkmaya başlıyor. Domates üreticileri çok iyi bilir ki bu şekilde pazarda aranır ürün oluyor. MÜSİAD olarak seracılığı çok önemsiyoruz bunu sizler aracılığı ile daha evvel de dile getirmiştik. Bundan sonra ki çalışmalarımızın memleketimizin ve ülkemizin hayrına olmasını temenni ediyoruz” dedi.

BU İŞİ ERZİNCAN’DA YAYGINLAŞTIRMAYA ÇALIŞACAĞIZ

Ardından konuşan Tarım ve Orman Erzincan İl Müdür vekili Sadık Kaya; Erzincan’da ılıman ilkim, temiz ve sengin su kaynaklarının bulunması ve sebze yetiştiriciliğin çok yaygın olması Erzincan’a komşu illerin fazla olması önemli. Ulaşım imkanları var, yayla sebzeciliği var. Örtü altı yetiştiriciliğini destekleyen kaynakların olması Erzincan’da genç nüfusun talepleri doğrultusunda bunları yapacağız. Tarım İl Müdürlüğü olarak biz seranın inşaatının başlangıcından sonuna kadar her türlü desteğini veriyoruz. Hep beraber bu işi Erzincan’da yaygınlaştırmaya çalışacağız’ dedi.

HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERMEYE HAZIRIZ

Seracılığın artık olmazsa olmaz bir hale geldiğini ifade ederek konuşmasını yapan Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü müdürü İsmail Esmek Türkiye’de ve tüm dünyada. Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız süreç içerisinde malum olduğu üzeri gıda gereksinimi oldukça önemli bir ihtiyaç ve bizler bu işi üretmek zorundayız. Erzincan gerek topografya olarak gerek ekoloji olarak her türlü imajına sahibiz. Bunu yapacak güce de sahibiz ve teknik alt yapıda mevcut. İnşallah önümüzdeki süreçte her türlü gayreti göstermeye hazırız’ şeklinde konuştu.

YERİNDE ÜRETİM, YERİNDE KALKINMA, YERİNDE İSTİHDAM

Son olarak konuşan Tarım ve Kırsal kalkınmayı destekleme kurumu koordinatörü Metin Bektaş; böyle bir organizasyona imza atıyor olmak gerçekten Erzincan üretimi açısından son derece heyecan vericidir. Biz Erzincan TDDK olarak şimdiye kadar 16 tane profesyonel anlamda örtü altı bitki yetiştiriciliğine hibe verdik. Yaklaşık olarak 115 dönüm bitki altı alanımız var. Biz TDKK olarak yüzde 65 hibe ile üreticilerimiz muaf oluyorlar. Erzincan TDKK hem üretimin işlenmesi, pazarlanması ve endüstriyel kazandırılması sanayi anlamında da elinden gelen desteği hibe olarak vermektedir. Sürdürülebilir tarım ve sürdürülebilir kalkınma için yerinde üretim, yerinde kalkınma, yerinde istihdam diyoruz’ diye konuştu.