Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da Kuru Fasulye üretimi artırılacak

Erzincan’da kuru fasulye sektörünün yol haritasının belirlenmesi için istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda sektörün izleyeceği yol haritası ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Erzincan’da kuru fasulye sektörünün

Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü İsmail Esmek, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Saadettin Taşkesen, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Özcan Tekin, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Çelikkol, köy muhtarları ve kuru fasülye üreticileri katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın uygulamaya koyduğu tarımsal üretimin planlanması ve kahverengi kokarca konusunda katılımcıların bilgilendirilmesinin ardından toplantıda kuru fasulyesiyle meşhur Erzincan’da sektörün izleyeceği yol haritası ve alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Erzincan kuru fasulye üretiminin artırılması ve pazarlama konusunda yapılacak çalışmalarla birlikte bölgede yetiştirilecek genotip konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Köy muhtarları ve fasulye üreticilerinin görüş ve isteklerine önem veren yetkililer, Erzincan’da tescilli çeşit olan Ergan Kuru fasulyesi ve şeker fasulye konusunda araştırma ve çalışmaların devam edeceğini söylediler.

Erzincan’da özellikle dermason kuru fasulye ve şeker fasulyesi vatandaşlar tarafından en çok tercih edilenler arasında bulunuyor. Hasat sonrası farklı illere de gönderilen fasulyeler şehrin ekonomisine de katkı sunuyor.  Zorlu bir işçiliğin ardından üretilip sofralara gelen kuru fasulye ev ve restoranların sofralarını süslüyor.