İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen eğitime, basın mensupları ile birlikte kurum çalışanları katıldı.
Sağlık Müdürlüğü personelleri Büşra Eren, Ahmet Bozdaş ve Ahmet Yusuf Kaya tarafından verilen eğitim, iki gün boyunca pratik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Eğitimde, genel ilk yardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, Kanamalarda ilk yardım, Yaralanmalarda ilk yardım, Yanık, donma ve sıcak çarpmasında ilk yardım, Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, Bilinç bozukluklarında ilk yardım, Zehirlenmeleri ilk yardım, Hayvan ısırmalarında ilk yardım, Göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, Boğulmalarda ilk yardım ve bilinç bozukluklarında ilk yardım gibi konular ele alındı..
İletişim Başkanlığı Erzincan Bölge Müdürü Metehan Akkaya, eğitimin önemine değinerek, “İletişim Bölge Müdürlüğü olarak, kendi personelimize ve basın mensuplarımıza yönelik ilk yardım eğitimi programı başlattık. İki gün sürecek olan eğitimler sonunda basın mensuplarımız temel donanıma sahip olacak. Basın mensupları, afetlerde, kazalarda ve çeşitli koşullarda görev yapıyor, hatta bazen herkesten önce olay yerinde bulunabiliyor. Bu çerçevede basın mensuplarının ilk yardım konusunda eğitimli olmaları bir ihtiyaç olduğuna inanıyoruz. Bu eğitim sonrasında da basın mensuplarına afetlerde arama kurtarma eğitimi planlıyoruz. Katılım sağlayan tüm basın mensuplarına teşekkür ederim” dedi.
Eğitim programı süresince katılımcılara; genel ilk yardım bilgileri, hasta/yaralının ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği ve bilinç bozukluklarında ilk yardım gibi konularda detaylı bilgi ve pratik uygulamalar yapma imkanı sunuldu.
İl Sağlık Müdürlüğü ilk yardım eğitimcilerinden Büşra Eren, eğitimle ilgili şu bilgileri paylaştı: “İl Sağlık Müdürlüğü olarak, bütün kamu ve kuruluşlara ilk yardım eğitimleri veriyoruz. Bir haftada üç eğitmen ile eğitim düzenliyoruz. Bu eğitimde 21 kişiye iki gün süren, toplamda 16 saatlik bir eğitim verdik. Eğitimimizin içinde hem pratik hem de uygulamalı eğitim var. Kanamalara, kırıklara, yaralanmalara, zehirlenmelere, boğulmalara ve hayvan ısırıklarına karşı ilk yardımda ne yapılır, bunu konuştuk. Sağlık personelleri gelene kadar olayı gören kişinin doğru müdahalesi ve soğukkanlılığı hayat kurtarıcı oluyor. İlk 10-15 dakika ilk yardımda çok önemli. Teorik ve uygulamalı sınavlarımızdan başarılı olan katılımcılara ‘ilk yardımcı’ kartı ve üç yıl geçerli olan Sağlık Bakanlığı onaylı ilk yardım sertifikası vereceğiz.”