Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da aile çalıştayı yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öncülüğünde Erzincan Valiliği himayelerinde Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğünce ‘Geçmişten Geleceğe Güçlü Köprü Aile; Erzincan Aile Çalıştayı’ Vali yardımcısı Ömer Özbay’ın katılımıyla AFAD toplantı salonunda yapıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler

Geçmişten Geleceğe Güçlü Köprü Aile; Erzincan Aile Çalıştayı’nın sonucu rapor haline dönüştürülüp Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gönderilecek. AFAD toplantı salonunda gerçekleştirilen çalıştaya Vali yardımcısı Ömer Özbay,ın yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Erzincan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Serdar Demirci, Türk toplumunda ailenin temel bir yapı olduğunu ve bu yapıyı koruma gerekliliğini vurgulayarak çalıştayın amacını açıkladı.

AİLE,  TÜRK TOPLUMUNUN TEMEL TAŞI KABUL EDİLMİŞTİR

Demirci konuşmasında, “Aile, tarih boyunca bütün toplumların çekirdeğini oluşturan bir müessese olmuştur. Türk tarihinde mevcut bütün anayasalarımızda, toplumsal gelenek, göreneklerimizde ve dinimizde aile Türk toplumunun temel taşı kabul edilmiştir. Önemli bir sosyo-kültürel aktarım aracı olan ailenin,  korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahın artırılması yönünde, İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda düzenlenen Aile Çalıştayını bugün burada düzenliyoruz. “Türkiye Yüzyılı”  vurgusu ve hedefleri ışığında Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş’ında vurguladığı gibi “güçlü birey, güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü Türkiye’ye olan inancımız” ile toplumun her kesiminden bireye sosyal hizmet sunmaktayız.  Bakanlığımızın vizyonu olan “Toplumun her bir ferdine ulaşarak etkin sosyal hizmet sunumuyla ülkemizin sosyal kalkınmasında öncü kurum olmak.” hepimizin benimsediği bir sorumluluktur. Toplumsal refahın artması, aile yapısının güçlenmesi, kurumlar arası işbirliğinin sağlaması ve ilimizdeki sosyal hizmetin güçlendirilmesi noktasında düzenlediğimiz Aile Çalıştayında, üniversiteden, kamu kurum ve kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden siz değerli katılımcıları davet ederek sosyal hizmet uygulamalarının aileye sunduğu katkıyı artırmayı amaçlamaktayız. Ailenin güçlendirilmesine ilişkin mevzuat ve uygulamaların düzenlenmesi, iş ve aile yaşamı arasındaki uyumun artırılması, ailenin korunmasına yönelik hak ve sorumlulukların geliştirilmesine yönelik ilimizde yapılacak çalışmalarda işbirliğini önemsiyoruz. Hedeflerimize ulaşma noktasında çalıştayımıza katkı sunan siz değerli katılımcılarımızı selamlıyor, şimdiden vereceğiniz destekler, emekler ve gayretler için teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ardından konuşmasını yapan Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay; çalıştayın önemine dikkat çekerek, aile kurumunun günümüzde önemli bir değer olduğunu ve korunmasının gerekliliğini vurguladı.

ÇALIŞTAY AİLELİK KAVRAMININ GELİŞTİRİLMESİ VE KORUNMASI AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLAYACAK

Özbay konuşmasında, “Çalıştayımız 81 ilde yapılan bir etkinlik. Hafta içerisinde tüm illerde çalıştay yapılıyor. Erzincan’da bu çalıştayı gerçekleştireceğiz. Geçmişten geleceğe güçlü bir köprü oluşturma temasıyla yapacağımız bu çalışma, aile kurumunun günümüzde çeşitli mecralar tarafından saldırı altında olan ailelik kavramının geliştirilmesi ve korunması açısından önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Çalıştayımız bugün içerisinde 2 oturum halinde gerçekleştirilecek. Aile, eşitlik ve adalet., aile sosyal kalkınma ve refah, aile hayat boyu gelişim ve öğrenme, aile çevre ve iklim, aile teknoloji ve dijitalleşme, aile odaklı sosyal hizmetler konuları çerçevesinde gruplar halinde çalışılacak, fikirler ortaya çıkarılacak” dedi.

6 başlık üzerinde yapılan çalıştay da; Aile, eşitlik ve adalet., aile sosyal kalkınma ve refah, aile hayat boyu gelişim ve öğrenme, aile çevre ve iklim, aile teknoloji ve dijitalleşme, aile odaklı sosyal hizmetler konuları çerçevesinde gruplar halinde çalışmalara geçildi.