Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 2bin 500 kişi sokak iftarında bir araya geldi

Erzincan Valiliği himayelerinde ROTA Erzincan projesi kapsamında düzenlenen sokak iftarına 2 bin 500 genç katılım sağladı. İftara gelenlerinin çoğunluğunun üniversite öğrencilerinin oldukları gözden kaçmadı.

Erzincan Valiliği himayelerinde ROTA

Erzincan İl kütüphane sokağında gerçekleştirilen sokak iftar programına yoğun ilgi oldu. Programa Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’nun yanı sıra; Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, KYK Genel Müdürü Recep Ali Er, Vakıflar Erzurum Bölge Müdürü Murat Uslu, Kurum müdür ve amirleri de eşlik etti.

SOKAKLAR, İNSANLIĞIN EN GÜZEL HALİYLE DOLDU TAŞTI

İftar programı öncesinde kısa bir konuşma yapan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu; Sokak iftarında birlikte olduk. Gün batımının altın rengi ışıkları altında, gönüllerin bir olduğu, yüzlerin gülümsediği o muhteşem anı yaşadık. Bir araya gelen 2 bin 500 gencin oluşturduğu muazzam bir manzara vardı karşımızda. Sokaklar, insanlığın en güzel haliyle doldu taştı. İftarın yaklaştığı o anlarda, her bir yüzde umut, her bir kalpte kardeşlik vardı. Yemeğimizi paylaşırken, aslında çok daha fazlasını – neşe, sevgi, birlik ve beraberliği paylaşıyorduk. Bir arada olmanın, aynı sofrayı paylaşmanın getirdiği huzur, sokakları sarıp sarmaladı.  Farklı hikayeler, farklı hayatlar bir araya gelmiş, tek bir hikaye yazıyordu: İnsanlığın, paylaşmanın ve bir olmanın hikayesi. Gözlerimizdeki ışıltı, kalbimizdeki sıcaklıkla iftarımızı açtık. O an, dünyadaki tüm farklılıkların, tüm sınırların ötesinde bir birlik duygusuyla dolup taştık. İftarlarımızı açtık, dualarımızı ettik ve birbirimize daha da yakın hissettik.

BİRLİK VE BERABERLİK RUHU, KALPLERİMİZDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Gecenin sonunda, her birimiz evimize dönsek de, o muhteşem anın oluşturduğu birlik ve beraberlik ruhu, kalplerimizde yaşamaya devam ediyor.  Bu anlar, hayatımızın kalanında bizlere yol gösteren ışıklar olacak. İşte biz, 2 bin 500 genç, bir sokak iftarında bir araya gelerek, herkese muazzam bir mesaj verdik: Sevgi, umut ve birliğin gücüyle, Erzincan’ı daha yaşanılır bir yer haline getirebiliriz. Yüzlerimizdeki gülümseme, kalbimizdeki sevgiyle, hep birlikte daha güzel yarınlara” ifadelerini kullandı.

İlk kez bir sokak iftarında olduğunu ifade eden üniversite öğrencisi; Sayın valimize ve emeği olanlara teşekkür ediyoruz, burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Ramazan şenlikleri gibi bir sofra olmuş, teşekkürler dedi.

Bir başka öğrenci ise; Rota Erzincan projesi üzerinden başvurusunu yaptığını ve böyle bir ortamı biz gençlere sunduğu için sayın valimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Haberler