Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan’da 239 adet sikke ile çeşitli tarihi eserler ele geçirildi

Erzincan’da jandarma tarafından Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı ile Göçmen Kaçakçılığı suçlarının önlenmesi dâhilinde yapılan çalışmalarda 239 adet sikke ile çeşitli tarihi eserler ele geçirildi.

Erzincan’da jandarma tarafından Kültür

Erzincan İl merkezi, Üzümlü ve İliç ilçelerinde icra edilen operasyonlar neticesinde; Merkez ilçesinde 1 şüpheli şahıs ile birlikte 239 adet sikke, 9 adet kolye, 7 adet yüzük, 3 adet metal haç, 3 adet hayvan figürü, 1 adet kılıç, 2 adet kama, 2 adet kama muhafazası, 24 adet muhtelif tarihi obje olmak üzere toplam 290 adet tarihi eser, 1 adet 9 mm çapında tabanca, 1 adet şarjör, 31 adet tabanca fişeği ele geçirildi. 

Üzümlü ilçesinde 7 kaçak göçmen ve bu göçmenlere organizatörlük yapan 1 şüpheli yakalanarak olayda kullanılan ticari taksi ve 1 adet cep telefonuna el konuldu. İliç ilçesinde 1 kaçak göçmen yakalandı. Yakalanan şüpheliler ve kaçak göçmenler hakkında adli ve idari işlemlere başlanıldı.

Açıklamada; Erzincan’da Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı ile Göçmen Kaçakçılığı suçları ve düzensiz göç olaylarını önlemeye yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir” denildi.