Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İYC’ den İmam Hatiplere kuruluş yıldönümü ziyareti

Erzincan İlim Yayma Cemiyetinin 72’nci kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Erzincan Şube Başkanı Mesut Deniz ve yönetimi, İmam Hatip Lise ve Orta Okullarını ve yöneticilerini ziyaret etti.

Erzincan İlim Yayma Cemiyetinin

İlim Yayma Cemiyeti başkanı Mesut Deniz ve yönetim kurulundan Muhammed Murat Aykal, İsak Emin Aktepe ve Hacı Dursun Güngörmüş, İlim Yayma Cemiyetinin 72. Yılı ve İmam Hatiplerin kuruluş yıldönümü olması hasebiyle Erzincan il merkezinde bulunan 4 ortaokul ve 3 liseye hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.

Yapılan ziyaretlerde İlim Yayma cemiyetinin 11.10.1951’ de kurulduğunu ifade eden İlim Yayma Cemiyeti Erzincan şube başkanı Mesut Deniz, ilim yayma cemiyetinin kuruluş amacının imam hatip okullarının açılması ve imanlı bir neslin yetişmesi olduğu, imam hatip okullarının ilim yayma cemiyeti için müstesna bir yerinin olduğunu, ilk icraatın ise kuruluşunun 6.gününde 17.10.1951 de İstanbul Fatih Vefa imam hatip lisesinin açılması olduğunu belirtti.

İlim yayma Cemiyeti, Ülke milli eğitimine 100 aşkın imam hatip lisesi kazandıran güzel çalışmalar kazandıran Cemiyet, geliştirdiği güzel çalışmalar neticesinde Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına faaliyet gösteren dernek statüsü kazanmıştır. İlim Yayma Cemiyeti Misyonu “Ülkemizin kalkınmasına; milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunmaktır.”

İlim yayma cemiyeti, Türkiye’nin bütün illerinde yer alan ve halka yönelik çalışmaların yapıldığı şubeleri ve 10 binlerce öğrencinin barındığı öğrenci yurtları ve eğitim merkezleri bulunmaktadır. Ayrıca Cemiyet kuruluşundan itibaren ihtiyaç sahibi binlerce öğrenciye burs vermiş. Cemiyetin yaptığı tüm çalışmalar ve Türk Milli Eğitimine desteği neticesinde Cumhurbaşkanlığı tarafından “Üstün Hizmet Plaketi” Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından “Şükran Plaketi” İle takdir edilmiş. Türkiye’nin ilk sivil toplum örgütü olma özelliği bulunmaktadır.

Başkan Mesut Deniz ve yönetimi gün içerisinde 15 Temmuz İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, TOBB Binali Yıldırım İmam Hatip Lisesi, Demirkent İmam Hatip Ortaokulu, 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu, Şemşeddin Uçar İmam Hatip Ortaokulu ve Çukurkuyu Fatih İmam Hatip Ortaokulu müdür ve idarecilerini ziyaret ederek günün önemine istinaden plaket takdiminde bulundular.