Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erzincan İHH ’dan Filistin için “Hayır Çarşısı” kermesi

Erzincan İnsani Yardım Derneği(İHH)Kadın kollarımız tarafından organize edilen ve 3 süre ile açık olacak olan Hayır Çarşısı kermesine Erzincanlı vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Erzincan İnsani Yardım Derneği(İHH)Kadın

Düzenlenen Kermes ile ilgili konuşan Erzincan İnsani Yardım Derneği (İHH) Erzincan Şube Başkanı Mustafa Uçar; Bugün burada zalim İsrail devletinin Gazze’de çocuk, kadın, Yaşlı demeden yaptığı katliamı hem halkımızın gündeminde tutmak, Gazze’de yaşanan zulmün sesi olmak ve bir nebzede olsa maddi destek sağlamak adına kadın kollarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile beraber yaptıkları katkıyla İsrail’deki zulmü protesto etmek ve burada topladığımız yardımlarla Filistin ve Gazze’deki kardeşlerimize bir nebze de olsa fayda sağlamak adına bu kermesi yapmış bulunuyoruz. 

TÜM DÜNYA YALNIZ BIRAKSA DA BİZLER ASLA KARDEŞLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Burada kermesimiz 3 gün devam edecek. Amacımız İsrail terör devletinin yapmış olduğu zulmü tüm dünyaya duyurmak ve kardeşlerimizin sesi olmak. Sessiz çığlığa kulak vermek için ömrümüzün sonuna kadar desteklerimiz devam edecek. Bütün dünya şunu iyi bilsin ki tüm dünya yalnız bıraksa da bizler asla kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Onların her zaman yanlarında olacağız sesleri olmaya devam edeceğiz” dedi.

FİLİSTİN VE GAZZE’DEKİ MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZ İÇİN KERMES DÜZENLEDİK

Erzincan İnsani Yardım Derneği(İHH)Kadın kolları üyesi Ayşe Mercan ise yaptığı konuşmasında; “burada Filistin ve Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz için kermes düzenledik. Bir nebzede yardımlarımız dokunacaksa ne mutlu bizlere. Erzincan’da standımıza tüm vatandaşlarımız bekliyoruz. Kermeste ağırlıklı olarak gıda ürünlerimiz var. Börek, tatlı, yöresel ketemiz, kesme çorba, helva, poğaçamız var. Bunların hepsi kendi el emeklerimiz” dedi.

Erzincan Dörtyol Cumhuriyet Meydan’ında düzenlenen kermesi dolaşan ve ürünlerden alan Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İnsani Yardım Derneğinin düzenlediği kermese destek olan ve görev yapanlara teşekkür etti.