Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ergan Dağı Kayak Merkezinde yerli ve yabancı sporcular, kayak pistinde speedriding yaptı

Ergan Dağı Kayak Merkezinde snowboard yarışları devam ederken, yerli ve yabancı sporcular, kayak pistinde speedriding yaptı.

Ergan Dağı Kayak Merkezinde

Paraşütle beraber pistte kayak yapan sporcular güzel görüntülere sahne oldu. Pistin yukarısından paraşüt açarak gelen sporcular, speedriding sporunu kazasız tamamladı.

HEYECAN ARAYANLARI ERZİNCAN’A BEKLİYORUZ

Yaptıkları spor hakkında konuşan sporcu Ali Zayimoğluşu ifadelere yer verdi; “Doğa sporları merkezi olan Erzincan’dayız. Snowboard Türkiye Şampiyonası vardı. Biz de kendi branşımızda yani speedriding yaparak, paraşütlerimizle aynı pistte kaymaya çalıştık. Erzincan’da bu tür aktivitelerin sürekli yapıldığını göstermeye çalışıyoruz. Heyecan arayanları Erzincan’a bekliyoruz.”

FARKLI DENEMELER VE PROJELER YAPIYORUZ

Ardından konuşan speedriding sporcusu Ferdi Toy şu ifadelere yer verdi; “Ergan Dağı zaten hem kayak için hem de snowboard için aynı zamanda kayak ve snowboard ile yapılan speedriding için de mükemmel bir yer. Yaklaşık 1-2 haftadır burada uçuşlar yapıyoruz. Farklı denemeler ve projeler yapıyoruz, burayı ve sporu Türkiye’de geliştirmek adına. Alan bu spor için mükemmel bir yer. Snowboard şampiyonasının ardından kapıları görünce, biz de paraşütlerle kapılara girelim dedik. Aynı zamanda dünyada bununla ilgili yeni bir branş oluşturabiliriz. Yeni bir yarışma şekli oluşturabiliriz diye düşündük. Denemelerini yaptık şimdi, gayet olumlu, gayet güzel pist bunun için yeterince geniş. Bununla ilgili hazırlıklarımızı ve planlarımızı yaptıktan sonra, belki önümüzdeki yıl burada speedriding ile kapı yarışı yapabiliriz.”

İRAN’DAN ÖĞRENCİLERİMİ GETİRİP SPEEDRİDİNG EĞİTİMİ VERMEK İSTİYORUM

Son olarak konuşan İran uyruklu sporcu MohsenMansouri, şu ifadeleri kullandı; “Erzincan ve burası mükemmel bir yer. Geldiğimde ilk izlenimim pistin yamaç paraşütü ve speedriding sporuna çok uygun ve güvenli olduğu ilgimi çekti. Yaklaşık bir haftadır buradayım ve pistte yamaç paraşütü ve speedriding için yüksek bir potansiyel var. İran’dan aynı zamanda kendi öğrencilerimi getirip speedriding eğitimi vermek istiyorum. Çünkü burası hem kayak hem de speedriding yapabileceğiniz bir yer. O yüzden burası mükemmel bir yer, insanları çok güzel. Ergan Dağı’nı ve Erzincan’ı çok sevdim. Öncelikle herkesten önce burayı kendime tavsiye ettim ve tekrar gelmeyi tavsiye ediyorum. Dünyada herhangi buna benzer güvenli bir eğitim alanı görmedim. Pist çok sakin ve bu yüzden de speedriding için çok uygun. Erzincanlı insanlar gerçekten çok sıcakkanlı ve onlarla vakit geçirmekten keyif alıyorum.”