Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Emniyet kemerinin önemi Simülasyon ile anlatıldı

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince Emniyet kemerinin trafikteki önemine dikkat çekmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında, öğrencilere ve vatandaşlara Simülasyon aracında uygulamalı eğitim verdi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü

Erzincan’da ekipler trafik kazalarında ki ölüm ve yaralanmaların en aza indirilmesi, vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Cumhuriyet Meydan’ında yapılan eğitimde emniyet kemerini kullanmayan sürücüler Simülasyon aracına bindirilerek, emniyet kemerinin önemini uygulamalı olarak gösterdiler.

10 kilometrelik bir hızla meydana gelen kaza sırasında, takla atan bir araç içerisinde bulunan sürücü ve yolcuların emniyet kemeri takılı haldeyken içinde bulundukları durum ile kemersiz olarak yaşadıkları araç içerisinde gösterildi. Emniyet kemeri kullanmanın, çarpma etkisinin vücutta tek bir noktada değil farklı noktalara dağılmasını sağladığı, çarpışma anında kişilerin koltuktan fırlamasını önlediği, baş, boyun ve omurilik gibi hassas organları koruduğu, buna bağlı olarak ölüm riskini yüzde 45, ağır yaralanma riskini ise yüzde 60 oranında azalttığı vurgulandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede; bilindiği üzere araçlarda en önemli güvenlik tedbirlerinden biri emniyet kemeridir. Unutulmamalıdır ki doğru takılmış bir emniyet kemeri çarpma etkisiyle vücutta meydana gelen sarsıntının kademe kademe azalmasını sağlar. Kaza anında meydana gelen çarpma etkisini vücut yapısındaki en güçlü noktalara yöneltir. Çarpma etkisinin vücutta tek noktada toplanmayıp dağılmasını sağlar, çarpma anında koltuktan fırlamayı engeller, hassas ve en önemli organların yer aldığı kafa ve omuriliğin herhangi bir yere çarpmasını önleyerek korur.

EMNİYET KEMERİ YARALANMA ŞİDDETİNİ YÜZDE 50 ORANINDA AZALTIYOR

Emniyet Kemerine ilişkin araştırma sonuçlarını paylaşan ekipler; Üç noktalı emniyet kemerleri, otomobilde seyahat edenlerin ağır yaralanma risklerini yüzde 45 kamyonetlerde de yüzde 60 oranında azalmaktadır. Ölümlü kazalarda emniyet kemeri kullananların yüzde 24,8’i hiç zarar görmeden kazayı atlatırken, emniyet kemeri kullanmayanlarda bu oran yüzde 6,3’tür. Bütün ağır yaralanmalı kazalarda arka koltuk emniyet kemerleri yaralanmanın şiddetini yüzde 50 oranında azaltmaktadır. Genel bir ifade ile belirtilecek olursa emniyet kemeri kullanımının zorunlu olduğu ülkelerdeki ölüm ve yaralanma oranları, emniyet kemeri kullanımın zorunlu olmadığı ülkelere göre yüzde 40 daha azdır.

Mobil Eğitim Trındaki amacın küçük yaş grubundaki çocuklara trafik bilincinin oluşturulması olduğunu ifade eden Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Trafik Dedektifleri kartlarının dağıtılması bu sayede ebeveynlerin uyarılmasının sağlanması olduğunu, etkinlik süresince kırmızı düdük, not defteri, kalem, dedektif kartı, sitıkır, yapboz gibi hediyeleri dağıtılıyor.  Etkinlikte ayrıca 15 motosiklet sürücüsüne kask hediye edileceğini belirten ekipler etkinliğin 2 gün süre ile devam edeceğini belirttiler.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ ANLADIK

Araca binen ziyaretçilerden Murat Poğaçacı ve Hasan Çalışkan polis ekiplerine verdikleri bu hizmetten dolayı teşekkür ederken, yaşadıkları bu deneyimden sonra kesinlikle emniyet kemerlerini takacaklarını, emniyet kemerinin önemini çok iyi anladıklarını ifade ettiler.

Öte yandan alkollü iken araç kullanmamaya dikkat çekmek için Simülasyon gözlüğü kullanan vatandaşlar 0.70 promil alkollü iken kurulan mini kaleye gol atmaya çalıştı. Takılan Simülasyon gözlüğü ile ayakta durmakta bile zorlanan katılımcılar alkollü iken araç kullanmanın tehlikesini yaşayarak gördü.

Eğitime yoğun katılım gösteren İlkokul ve lise öğrencileri yapılan eğitim etkinliğinden dolayı trafik ekiplerine teşekkür ettiler.

Şehrin en işlek caddelerinden birine kurulan Simülasyon tırı 2 gün boyunca vatandaşlara ve öğrencilere eğitim vermeye devam edecek.