Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik’ Sınavına Tepki Gösterdi, Sınav Giriş Kâğıdını Yırtarak Protesto Etti

Türk Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Lütfü Küçük, ‘Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik’ sınav giriş kâğıdını yırtarak öğretmenlere yapılan bu durumu protesto ediyorum dedi.

Türk Eğitim-Sen Erzincan Şube

Erzincan’da bin 500 civarında öğretmen ‘Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik’ sınavına girdi. Sınav öncesinde sınav bölgelerinde hazır bulunan öğretmenler yapılan uygulamanın yanlış olduğunu belirttiler.

ÖĞRETMENLERE BU DURUMU REVA GÖREN HERKESİ KINIYORUM

Sınav girişi öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Türk Eğitim-Sen Erzincan Şube Başkanı Lütfü Küçük, arkadaşların durumlarını görüyorsunuz. Öğretmenlere bu durumu reva gören herkesi kınıyorum’ diye konuştu.

TÜRK EĞİTİM-SEN’İN TAVRI, 2005’TEN BERİ BELLİDİR

Konuşmasının devamında Küçük şunları kaydetti: ‘ Türk Eğitim-Sen’in tavrı, 2005’ten beri bellidir. Kariyer sınavlarının hiçbir şekilde öğretmenleri sınava tabii tutarak yapılmasına başından beri karşı durmuştur. Bu iş sınav ile olmaz, 10 yılını dolduranlar uzman öğretmen, 20 yılını dolduranları da başöğretmen olarak değerlendirmek gerekiyor. Siz nasıl bir soru soruyorsunuz ki hem fizik öğretmenini, hem müzik öğretmenini, hem de matematik öğretmenini bir sınav ile uzman yapıyorsunuz.

Bunun eğitime faydası yoktur, bunun öğretmene faydası yoktur. Öğretmen odalarına gelmeyenler, öğretmenin sesini duymayanlar, kendisine çiçek uzatan öğretmenin çiçeğini görmeyenler öğretmenler ile ilgili kariyer belirlemesini asla yapamazlar.

SINAVA GİRMİYORUM

Dolayısıyla başından beri karşı olduğumuz bu sınav, öğretmenin yaz tatilini yemiştir. Kariyer planlaması çıktığından beri öğretmenin huzurunu kaçırmıştır. Türk Eğitim-Sen olarak, bu işe 2005’ten 2022’ye kadar karşı durduk. Bugün de bu karşıtlığı ortaya koymak adına, sendika ayrımı yapmadan Türkiye’deki bütün öğretmenlerin sesi olmak adına yapılmış olan bütün çalışmalarda, bütün işlemleri bitirmiş bir öğretmen olarak, bu sınava girmeye hak kazandım ancak mevcut yapıyı protesto etmek adına Erzincan Türk Eğitim-Sen şube başkanı olarak, bu sınavı protesto ediyorum ve bu sınava girmiyorum..

Biz Türk Eğitim-Sen olarak elimizden geleni başından beri yaptık ancak süreç buraya geldi, ben şahsım ve sendika adına tavrımı koyuyorum, sınava girenlere de başarılar diliyorum’ şeklinde konuştu.