Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ’de “Cumhuriyetin 100. Yılında Doğu Anadolu Türküleri” konseri düzenlendi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) tarafından Cumhuriyetin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında “Cumhuriyetin Yüzüncü Yılında Doğu Anadolu Türküleri” konseri düzenlendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi

EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen konsere Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, Genel Sekreter Doç. Dr. M. Cihat Özgenel, üniversite personeli, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Taner Uluçay ve Araştırma Görevlisi Alkan Kadir Aka’nın şefliğinde düzenlenen konserde Doğu Anadolu’ya ait türkülerimiz seslendirildi. Konsere gelen katılımcılar türkülere eşlik edip keyifli anlar yaşadı.

Konser sonrasında Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Rektör Prof. Dr. Akın Levent, tüm orkestra adına Dr. Öğretim Üyesi Taner Uluçay ve Araştırma görevlisi Alkan Kadir Aka’ya çiçek takdim etti.

Rektör Levent, “Büyük bir emekle hazırlanmış bu konser için tüm orkestramıza ve konserimize katılıp türkülere hep bir ağızdan eşlik eden siz değerli dinleyicilere teşekkür ediyorum” dedi.

Son olarak konuşan Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun “Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır bu tür etkinlikleri düzenleyen Rektör Hocamız Prof. Dr. Akın Levent’e ve tüm orkestramıza bu güzel gece için teşekkür ediyorum” dedi.