Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EBYÜ, Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi özel yetenek sınavları yapıldı

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı özel yetenek sınavları yapıldı.

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için

Eğitim Fakültesinde gerçekleşen Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı  özel yetenek sınav yerlerini ziyaret eden Erzincan Binali Yıldırım   Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Başıbüyük, ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdem Yavuz, sınavları yakından takip etti. 

Sınava girecek adayları ziyaret eden ve bire bir ilgilenerek düşüncelerini alan Rektör Levent; tüm adayların heyecanını paylaşıyor, onlara başarılar diliyorum.  Sınavlar sonrasında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ailemize katılacak öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum” dedi.

Resim-İş Öğretmenliği Eğitimi Anabilim Dalı özel yetenek sınavında Resim-İş Öğretmenliği bölümüne alınacak olan adaylar   2 aşamalı olarak sınava alındı. Canlı modelden (figüratif) desen ve imgesel tasarım (kompozisyon) çalışması olmak üzere iki aşamadan oluşan sınavda becerilerini ve yaratıcılıklarını ortaya koyan adaylar, Resim-İş Öğretmenliği Bölümüne girebilmek için ter döktü.

Güzel Sanatlar Eğitimi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı  özel yetenek sınavında ise adaylar, jüri karşısında  müziksel işitme-yineleme ve deşifre (solfej) sorularını, ardından müziksel söyleme ve çalma becerilerini sergiledi. Değerlendirme sonucu başarılı olan 40 aday kesin kayıt yapmak hakkına sahip olacak.

Sınav değerlendirmesinde bulunan Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi  Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Taşkesen: “Her sene olduğu gibi özellikle yetenek sınavı ile öğrenci alım sınavımızı yapıyoruz. Kontenjanımız 30. Üniversitemize 35 başvuru var. Bunlardan 50 temel çizim puanı sağlayan öğrencilerimizi Üniversitemiz öğrencisi olarak göreceğiz. Sınavımızın kompozisyonu ise modelden yaptık. Cansız model kullandık. İkinci aşamada ise imgesel çalışma sorusu soracağız. Bir figür, bir kompozisyon isteyeceğiz. Burada öğrencilerimizin genel kompozisyon düzeylerini, tasarım güçlerini görmüş olacağız.   
Güzel Sanatlar Eğitimi  Bölümünde  öğrencilerimizin  sağlam bir genel kültür ve alan bilgisi yanında bu alanın bilgi ve deneyimlerini aktaracak öğretmenlik mesleği bilgisine sahip olmaları hedefleniyor. Tüm adaylara başarılar diliyorum. “ dedi.

Yapılan özel yetenek sınavı sonucu başarılı olan adayların sonuçları   25 Ağustos 2023 tarihinde açıklanacak. Asıl listeden kazananların kesin kayıtları 28-29-31 Ağustos- 01-Eylül 2023 tarihlerinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca yapılacak.