Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dünyada her 10 yetişkinden biri diyabetle mücadele ediyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Dünya Diyabet Günü için sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Koca paylaşımında diyabet hastalığı hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda dünyada giderek artan bir hastalık olduğunu vurgulayarak her 10 kişiden birinin diyabet hastası olduğunu söyledi. 

Hastalığın Tip1 ve Tip2 olarak iki farklı teşhisi olmak üzere iki ana türü olduğuna değinen Koca hastalığın  tedavisinde sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, doktor kontrolü, bazı ilaç ve insülin tedavilerinin önemli olduğunu belirtti. 

Koca yaptığı paylaşımda Hastalığın risk gruplarına değinerek” Risk grupları arasında ileri yaşta olanlar ve ailede diyabet öyküsü bulunanlar, obezite ve düşük fiziksel aktiviteye sahip kişiler, hamile kadınlar, bazı kronik hastalığı bulunanlar ve belirli ilaçları kullananlar yer alıyor. Bu gruplardaki bireylerin, düzenli sağlık kontrolü yaptırma, ideal vücut ağırlığını koruma, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz gibi önlemlere özellikle uyması gerekir.” açıklamasında bulundu.