Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’ de istifalar sürecek mi?

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan İl Binasında basın mensupları ile bir araya gelen Milletvekili Mustafa Sarıgül ve il başkan vekili Yalçın Tanrıverdi açıklamalarda bulundular.

Cumhuriyet Halk Partisi Erzincan

Bir gazetecinin “Kasım ayından itibaren 1000’in üzerinde kişinin parti üyeliğinden istifa ettiği bilgisine ulaştım. Bu konunun aslı var mı yok mu?” sorusunu yanıtlayan Milletvekili Sarıgül şu ifadelere yer verdi; “Her siyasi partide belli dönemlerde ufak tefek kırgınlıklar, sorunlar, problemler olabilir. Ama şu anda bizim hepimizin görevi artık süreç belirlenmiştir. Bu süreçte bunu konuşmak değil, geleceği konuşmak ve sokakta vatandaşımızla beraber olmak.

1 Nisan’dan sonra konuşulacaklar mutlaka vardır. Cumhuriyet Halk Partisi demokratik bir siyasi partidir. Cumhuriyet Halk Partisi, Ahmet’in, Mehmet’in partisi değildir. Bakın Türkiye’de birçok parti kurulmuştur. Tarihteki yerini almıştır. Ama Cumhuriyet Halk Partisi bugün 100 yaşındadır. İnşallah da 200 yaşında olmaya devam edecektir. Dünyada Alman Sosyal Demokratlar, SPD ve Hıristiyan Demokratlar bir tek SPD 100 yaşındadır. İkinci olarak da Cumhuriyet Halk Partisi 100 yaşındadır.

1000 DEĞİL 300 KÜSURA YAKIN BİR ÜYE İSTİFASI VARDI

Aynı soruya bir cevap veren CHP Erzincan İl Başkan Vekili Yalçın Tanrıverdi şu ifadelere yer verdi; “Bizim toplam 5 bin 375 tane üyemiz vardı. Kurultay sonrasında 1000 değil 300 küsura yakın bir üye istifası vardı. Ama onun yerine yeni üyelerimiz 400 küsur tane. Yani üye sayımızda bir düşüş yok, yükseliş var.”

ŞU ANDA ÜYE SAYIMIZDA HERHANGİ BİR DÜŞÜŞ YOK

“7 bin 500 iken üye sayısı 5 bin civarına düştüğü belirtiliyor.” Sorusunu cevaplayan Tanrıverdi; “Bizim hiçbir zaman 7 bin 500 olmadı. Üye sayımız 6 bin 100’ü buldu bir ara. Ama şu anda üye sayımızda herhangi bir düşüş yok. Aday belirleme yönteminden sonra bazı adaylarımız başka partilerden aday oldular. Partiden istifa edip başvuru yapabilmek için gittiler. Orada bir oynama oldu. Onun yerine yeni üyelerimiz dahil ediliyor.” İfadelerine yer verdi.

CHP Erzincan İl Başkanlığına ilişkin kısa bir değerlendirmede bulunan Milletvekili Sarıgül; “Yemek önünüze geldiği zaman soğursa olmaz. Sıcaksa da kıymeti olmaz. Onların hepsine genellikle açıklamalar Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Vekili olarak yapılıyor. İl kongresi öncesi bir teknik hata oldu. Yani yasal bir hata oldu. Bir gönül hatası olmadı. Yasal bir süreç yaşandı. 31 Mart’tan sonra mutlaka Erzincan kendi kongresini yapacaktır. Sandıktan çıkacak olan İl başkanımızla birlikte de çalışmalarına yoğun bir şekilde devam edecektir.

Ben sorularınızı çok değerli buluyorum. Çok kıymetli buluyorum. Ama siyasi sorumluluğum gereği bu sorularınızın birçok sorunuzun cevabını 1 Nisan’dan sonra vereceğim. Ama tabii ki seçim süresi içerisindeyiz. Seçim süresi içerisinde bizim yapmamız gereken olay şu. Artık bazı konular olmuştur, olabilir. Çok arzu edilmemiş olabilir ama bunları düşünme zamanı değil. Şu anda bizim yapmamız gereken her adayımıza destek vermek ve her adayımızın başarılı olması için canla başla çalışmak. Ben de dikkat derseniz aşağı yukarı haftada üç gün buradayım. Onun dışında da bu hafta Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, aynı zamanda Bahçelievler, aynı zamanda Kâğıthane bölgesindeki çalışmalara katıldım. Cuma günü akşam 5’e kadar buradayım. Cumartesi günü sabah Genel Merkezimizin vermiş olduğu İstanbul ve ilçelerinde olacağım. Pazar günü Balıkesir’de olacağım. Pazartesi günü Çanakkale’de olacağım, İzmir’de olacağım. Salı günü sabah tekrar burada olarak bu çalışmalarımıza yoğun bir şekilde devam edeceğiz. Son dört gün, on beş günde Can Erzincan’dan hiç ayrılmadan aday arkadaşlarımıza destek vereceğiz.