Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakır “Mühür kimin elindeyse Süleyman o olacak”

Mahalle buluşmalarına devam eden bağımsız Belediye Başkan adayı Yüksel Çakır, 31 Martta yapılacak olan yerel seçimler için destek istemeye ve seçim çalışmalarına devam ediyor.

Mahalle buluşmalarına devam eden

Çakır, mahalle buluşmaları kapsamında izzet paşa mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan bağımsız Belediye Başkan adayı Yüksel Çakır; İzzet paşa mahallesi sakinleri değerli büyüklerim sevgili gençler bizlerin başlatmış olduğu bu çalışma sadece kısa süre önce meydana gelen hadiselerin bir neticesi değil. Yıllardır Erzincan’da halkın iradesinin düşüncelerinin fikirlerinin seçme ve seçilme hakkının çoğu kez dikkate alınmadan belirlenmiş olan tercih edilmiş olan ve sandıkta önümüze konulmuş olan kişilere oy vermekten dolayı birike birike böyle bir noktaya geldi. Ve diyoruz ki artık Erzincan kendi yöneticilerini kendi temsilcilerini kendisi seçmeli.  Yeter sözde karar da Erzincan’ın diyorum.

Hani hepimizin yaşlı da olsak genç de olsak mırıldandığı zaman çaldığı zaman kulağa hoş bir sadağa bırakan herkesin hislerine duygularına tercüman olan bazı türküler şarkılar vardır.  Onun kim nerede dinlerse dinlesin şöyle bir maziye doğru gider. İşte bizim yaşadığımız bu süreçte dünüyle bugünüyle yarınıyla bir şarkıya dönüşmeye başladı. Çünkü biz dün de bugün de yarın da beraber yürüdük beraber yürüyeceğiz.

2009-2014 yılları arasında bu şehri hep birlikte yönettik yaptığımız mahalle meclisi toplantılarıyla mahallelerde yapılan sabah namazı programlarıyla akşam komşu buluşmalarıyla ve katılımcı belediyeciliğin gereği olan çalışmaların tümünde çocuk demeden genç demeden yaşlı demeden kadın erkek demeden herkesin kapısını çaldık. İzzet paşa Mahallesi’ne geldiğimizde programlarımızın öncesin de sonrasında ihtiyacı olan mahallemizde hasta yaşlı olan cenazesi olan sevincini ve üzüntüsünü beraberce yaşamamız gereken herkesin kapısını birer birer çalmıştık. Biz o yıllarda sizlerin duygu ve düşüncelerinin yönetime yansıdığı bir yönetme biçimine Erzincan’a hamdolsun oturtturmuştuk. O yıllarda Erzincan Belediyesi’nin yankapıları kapatılarak ana giriş açılarak ve özellikle kim gelirse gelsin Belediye başkanının gireceği kapıdan girecek çünkü bu belediye Erzincan belediyesi tüm Erzincan’ın diyerek sizlere açılmıştı. Yürekten şunu gönül rahatlığıyla ifade edebilirim eksiklerimiz kalmıştır ancak bizler o yıllarda şehrin altyapısını üst yapısını hayata geçirirken hiç kimseyi hiçbir mahalleyi mahalleden ayırt etmeden imkânlarımız dâhilinde hizmetleri tüm Erzincan satına yaymıştık.

Buradaki okulların bahçelerini de yapmıştık buradaki camilerin etraflarını da düzenlemiştik.  Buralara parklar yapmıştık buranın altyapı eksikliklerinin diğer yerlerden ayırt etmeden tamamlamıştık ve özellikle mahallenin doğusunda yer alan bulvarı Erzincan’ın güneyinde talip kaban Bulvarı’na bağlayarak trafik akışını oradan işletmek suretiyle bu mahallenin gelişiminin ve değişiminin önünü açmıştık. Ve diyoruz ki yıllar geçti 10 yıl sonra geldiğimiz İzzet paşa Mahallesi’nde hala aynı şeylerin konuşulduğunu hala aynı şeylerin söylendiğini duyduğum özellikle kaygıyı endişeyi üzüntüyü de sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bana mahallenin problemleri ulaştırıldı 10 yıl önce beraber çözüme ulaştırdıktan sonra sizlere bıraktığımız mahalle de maalesef birçok konuyuo surunlar çözülmeden aynı bırakıldığı yerde duruyor. Hâlbuki İzzet paşa Mahallesi bugün bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya gelmeyi tüm mahalleler gibi hak ediyor.

İlk kez bir seçim yaşayacağız milletin görüşü ne olursa olsun ona dikkat edilmeden verilen bir kararla ilk kez iki partinin ortak bir aday çatısı altında yerel seçime giriyor. Beraberinde diğer partilerin bu yarışta yer aldığı ama yine ilk kez Erzincan tarihinde bağımsız bir kişinin Halktan aldığı güçle onlardan aldığı kuvvetle bağımsız olarak Belediye başkan adayı olduğu bir seçimi ilk kez yaşayacağız.

Sizlerin kardeşi sizlerin desteğiyle bu yola çıkmış olan Yüksel Çakır ismi yazıyor. Biliyoruz ki oraya mühür basıldığında herkes bunu yaptığında halk iradesi tecelli edecek Erzincan’da Erzincanlı vatandaşlar kent sakinleri iktidara gelmiş olacaklar oraya basılacak mühür kimin elindeyse bundan sonra Süleyman o olacak. Diye konuştu.