Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ali Yalçın: Hakem Kurulunun Adı, Kamu İşvereni Hakem Kurulu Olması Gerekiyor

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisine yönelik açıklanan zam oranlarına ilişkin, ''Yasanın kendisi, masanın düzeni, tutanak sistemi yeniden tartışılmalı. Bu artık kaçınılmaz." dedi.

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın,

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisine yönelik zam oranı açıklandı. Buna göre, 2024’ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10; 2025’in ilk altı ayında yüzde 6 ve ikinci altı ayında yüzde 5 zam yapılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın,  “Zam oranı hakeme kalmıştı. Hakem kurulunun adı, Kamu İşvereni Hakem Kurulu olması gerekiyor.” diye konuştu.

TCMB’nin enflasyon hedefinin altındaki rakamların sağlıklı olmayacağını söylediklerini ve uzlaşı sağlanmadığını aktaran Yalçın, “Önümüze yüzde 15 ve 10’luk bir rakam getirildi. Biz TCMB’nin enflasyon hedefinin yüzde 33 olduğu halde bunun altındaki rakamların sağlıklı olmayacağını söylemiştik. Uzlaşı sağlayamadık. Bu nedenle de hakeme gittik.” ifadelerini kullandı.

Ali Yalçın’ın açıklamasının devamı şöyle:

“Masadan bazı noktalarda uzlaşılarak tutanaklar tutulmuştu. Hakem de üzerinde uzlaştığımız maddelere ilişkin yeniden bir tartışma olmamış. Bunlar kazanımlar açısından kıymetli. Burada toplu sözleşme yasanın gelinen 7. sözleşmeden sonra tartışma konusu olacak. Yasanın kendisi, masanın düzeni, tutanak sistemi yeniden tartışılmalı. Bu artık kaçınılmaz.”