Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUSİAD, Tüm gücümüzle milletimizin yanındayız

MÜSİAD, 6 Şubat 2023 günü gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası, lojistik ve insani faaliyetleriyle bölgede etkin bir şekilde rol almaya başlayan MUSİAD, 3200’ün üzerinde yardım malzemesi içeren tır bölgeye gönderdi.

MÜSİAD, 6 Şubat 2023

MÜSİAD, 20’den fazla sahra mutfağı, aşevi ve 8.bin kişinin yaşayacağı MÜSİAD Konteynır Kent kurulumu ile de insani faaliyetlerine aralıksız şekilde devam ettiriyor.

Konu ile ilgili paylaşımda bulunan MUSİAD Erzincan Şube başkanı Ertan Buyruk, “MÜSİAD Kriz Masası kuruldu. Afet bölgesindeki acil ihtiyaçların belirlenmesi ve bölgedeki yardımların koordinasyonu, Kriz Masası üzerinden sağlandı. Afetten etkilenen iller, diğer illerdeki MÜSİAD şubeleri ile eşleştirildi ve lojistik depolar oluşturuldu. Hatay başta olmak üzere afet bölgesinde MÜSİAD ‘a bağlı gönüllü ekipler arama kurtarma çalışmaları ve yardım faaliyetlerine başladı.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Kahramanmaraş’a hareket etti. Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Asmalı, “Gün birlik olma günüdür. Yaralarımızı birlikte saracak, beraber ayağa kalkacağız” dedi.

MÜSİAD, afetten etkilenen tüm illerde mobil mutfak ve aşevleri ile depremden etkilenen vatandaşlara 3 öğün sıcak yemek servisine başladı. MÜSİAD, afet bölgesine 1750 tır sevk etti. Bölgede oluşturulan lojistik merkezler AFAD koordinasyonunda yardımların ihtiyaçlara göre yönlendirilmesinde önemli rol oynadı. Afet bölgesine yönelik koordinasyonun sağlanması amacıyla kurulan MÜSİAD Kriz Masası, Genel Başkan Mahmut Asmalı başkanlığında çalışmalarına aralıksız devam etti. Kahramanmaraş Elbistan’da MÜSİAD Konteynır Kent kurmak için çalışmalar başladı. Bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdüren MÜSİAD, afet bölgesindeki köylere ve merkezden uzak mahallelere yardım ulaştırmak için üyeleri ve gönüllüleri ile faaliyetlerine devam etti. Adıyaman başta olmak üzere birçok ilde MÜSİAD üyelerinin destekleri ile hazırlanıp bölgeye sevk edilen ihtiyaç kabinleri yerleştirilmeye başlandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonu MÜSİAD – Mimar ve Mühendisler Grubu iş birliğinde gönüllü inşaat mühendisleri afet bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderildi.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı Hatay’a hareket etti ve MÜSİAD Karlsruhe ve MÜSİAD Paris üyelerinin destekleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Hatay Defne’de sahra hastanesi kurulması için çalışmalara başlandığını açıkladı. Afet bölgesine sevk edilen ve yurt içi-yurt dışı üyelerin destekleri ile hazırlanan tır sayısı 2345’e ulaştı.

MÜSİAD üyelerinin destekleri ile açılan MÜSİAD Aşevi, Kahramanmaraş’ta faaliyete geçti. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Kahramanmaraş Elbistan’da MÜSİAD Konteynır Kentinin kurulacağı alanı ziyaret ederek, çalışmalara yönelik bilgi aldı. MÜSİAD ve Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda gönüllü sağlık ekipleri, acil sağlık hizmetleri kapsamında depremden etkilenen bölgelerde çalışmalarını sürdürdü. MÜSİAD ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Hatay Defne’de kurulan Sahra Hastanesi’nde çalışmalar aralıksız devam etti. Kahramanmaraş Elbistan’da kurulan MÜSİAD Konteynır Kent için çalışmalar aralıksız sürdü. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Adıyaman’da konteynır kent kurulması için çalışmalara başlandığını bildirdi. MÜSİAD Karz-ı Hasen Sandığı, afet bölgesindeki üyelerin ticari faaliyetleri ve bölgedeki iş yaşamının canlandırılması amacıyla kurulan koordinasyon grubu ile çalışmalarına başladı. AFAD koordinasyonunda MÜSİAD üyelerinin katkıları ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı destekleri ile inşa edilen MÜSİAD Konteynır Kentinin ilk etabı, depremden etkilenen vatandaşların kullanımına sunuldu. MÜSİAD Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Heyeti, deprem bölgelerinde ziyaretler gerçekleşti. Sahadaki çalışmalar yerinde koordine edildi. Ardından, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti Toplantısı, YİH Başkanı Erol Yarar ve Genel Başkanımız Mahmut Asmalı başkanlığında Adana’da gerçekleştirildi.