Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 Şubat 2023’te ülkemiz tarihinin en büyük doğal afetlerinden biriyle sarsıldı

Erzincan Barosu Başkanı Av. Adem Aktürk, “6 Şubat Kahramanmaraş Merkezli ve 11 ilin etkilendiği asrın afeti olarak adlandırılan Deprem felaketi uzun yıllar boyunca toplumsal hafızamızdan silinmeyecek izler bıraktı” dedi.

Erzincan Barosu Başkanı Av.

Başkan Av. Aktürk mesajında; Depremin ardından yaşanan acı hafifleyecek ama Türkiye 06 Şubat 2023 tarihi ve 04,17 saati hiçbir zaman unutmayacak;

11 ilimizi doğrudan etkileyen, bazı şehir merkezlerimizde hayal edilmesi imkânsız bir tahribata neden olan deprem felaketi yüreğimizi yaktı. Deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Kilis, Adana ve Elazığ illeri başta olmak üzere çok geniş bir bölgeyi etkiledi. İlki saat 04.17’de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde ve ikincisi saat 13.24’te Kahramanmaraş ili Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremler korkunç boyutlardaki yıkıcı etkisiyle tüm Türkiye’yi yasa boğdu.

DEPREM OLDUKTAN SONRA DEĞİL, OLMADAN ÖNLEM ALINMALIDIR

Deprem değil, ihmal ve kusurlu yapılar öldürür. Denetimlerin sıkılaşması ve düzenlemelerin daha caydırıcı hâle gelmesi; binaların yapım sürecinde en yetkisiz çalışandan en yetkili mühendise kadar herkesin işini daha özenli yapmasını sağlayacaktır. Böylece deprem her ne kadar önlenemeyen bir tabii olay olsa da sonucunda oluşabilecek zararlar en aza indirilecek ve deprem kuşağında olan ülkemizin bu doğa olayından olabildiğince az zarar ve yara alarak çıkmasını sağlayacaktır.

AYNI ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN DİYE TÜM BİNALAR İNCELENMELİ, HASAR TESPİTİ YAPILMALI VE RİSK HARİTASI OLUŞTURULMALIDIR

Depreme hazır olmanın maliyeti, meydana gelen depremin etkilerini ortadan kaldırmaktan daha azdır.

HAYATINI KAYBEDEN ON BİNLERCE VATANDAŞIMIZIN ACISINI HALA YAŞIYORUZ

Kaybımız büyük, acımız tarifsizdir. Depremde hayatını kaybeden meslektaşlarımıza, yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ülkemize başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ

Deprem nedeniyle yürütülen davalarda tüm sorumluların tespiti ile soruşturma ve kovuşturma süreçleri tüm yönleriyle Erzincan Barosu tarafından takip edilmektedir. Bu zor günleri de birlik ve dayanışma içerisinde aşacağımıza yürekten inanıyoruz”