Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

19 Eylül Gaziler Günü Kutlandı

19 Eylül Gaziler günü etkinliklerle kutlanıyor. Erzincan Belediyesi Önündeki Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlamalarda konuşan Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, ’19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanlığının, cesaret ve fedakârlığının En Büyük Gazi M. Kemal Atatürk’ün şahsında taçlandığı bir gündür dedi.

19 Eylül Gaziler günü

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Erzincan Belediyesi Önünde Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni düzenlendi.  Düzenlenen törene Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğg. Cem Kamil Sağcan, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bazı kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.

Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı, Erzincan Belediyesi ve Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesinin çelenklerin sunumu yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okundu. Ardından Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Taş yaptığı açıklamada; ‘19 Eylül Gaziler günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve Devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gururla şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’ de, Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyetinin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda Vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 temmuz’da hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm Malül Gazilerin şeref günüdür. Türk’ün Anadolu’daki 1000 yıllık varlığına son vermek isteyen emperyalist güçler, 1.ci Dünya savaşı sonunda Ülkemizi dört bir yandan işgal etmişlerdir. Bu işgal ile yetinmeyip Vatanımızı parçalamayı amaçlayan SEVR anlaşmasını Milletimize zorla kabul ettirmek üzere Yunan Ordusunu 15 Mayıs 1919 tarihinde İzmir’e çıkarmışlardır. Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk Ordusu, Yunan Ordusunu Polatlı yakınlarında Sakarya’da 22 gün ve 22 gece süren Dünyanın en uzun ve kanlı Meydan Muharebesinde yenerek bozguna uğrattı. Çareyi kaçmakta bulan Yunan Ordusu bir sene sonra Dumlupınar’da aynı akibete uğratılarak 9 Eylül 1922 de topraklarımızdan tamamen atılmışlardır. Sakarya Meydan Muharebesi, Türk’ün ateşle imtihanı, Milletimizin ölüm kalım mücadelesi olup, Kurtuluş Savaşının seyrini ve kaderini değiştirmiş, kısacası Anadolu’nun düşmandan kurtuluşu için bir kırılma noktasıdır. Bunun akabinde Türk Milleti adına TBMM’si 19 Eylül 1921 tarihinde bu emsalsiz zaferin anısına, zaferin mimarı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Gazi unvanı ile Mareşal rütbesini tevcih etmiştir. Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için Vatana dönüşmesi, Bayrağımızın özgürce dalgalanması, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve İstiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen Aziz Milletimiz bu uğurda Şehit ve Gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi; Ölürsem Şehit kalırsam Gazi deyişinde saklıdır. Ülkemizin dün olduğu gibi bu gün de dış destekli terör örgütlerinin Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak sömürücü emperyalist devletlerin tehdidi altındadır. Bunların maşası terör örgütlerinin hedefleri ülkemizde karışıklık çıkartmak, Türk Ordusunu yıpratmak ve zayıflatmak, Türkiye Cumhuriyetini bölünmüş, zayıf bir ülke haline getirmektir. Bu güne kadar sergilenen her türlü hainlik, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Polisimiz, Jandarmamız, Güvenlik Korucuları ile vatandaşlarımız tarafından önlenmiş, hüsrana uğratılmıştır.

19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, En Büyük Gazi M. Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, aramızdan ayrılan tüm Gazilerimizi ve Vatan uğrunda toprağa düşen Şehitlerimizi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şubesi olarak rahmetle anıyor, hayatta olanlara da sağlık ve esenlikler diliyorum’’ dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu Şehit yakınları ve gaziler ile bir süre sohbet ettikten sonra toplu fotoğraf çekimi sona erdi.