Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sarıgül; çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 103. yılı kutlamaları çerçevesinde Cumhuriyet Halk Partisi İl teşkilatı ve milletvekili adayları tarafından Erzincan Belediyesi önünde ki Atatürk büstüne çelenk sunumu gerçekleştirildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından CHP birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Sarıgül yayınladığı mesajını okudu. Sarıgül mesajında;  Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan etmekle milli iradeye verdiği önemi göstermiştir” dedi.

23 Nisan 1920, Türk milletinin, Büyük Atatürk’ün etrafında ve TBMM çatısı altında toplandığı tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin kendi kaderine el koyma kararlılığının, milli irade üstünlüğünün ortaya konduğu ve oluştuğu yerdir.

Büyük Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan etmekle milli iradeye verdiği önemi göstermiştir. Çünkü çocuklarımız en değerli varlığımızdır. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız.  Ben bugün CHP Erzincan Milletvekili adayıyım. Şişli’de uzun yıllar belediye başkanlığı yaptım. Milletvekili adayı olarak vaatte bulunmuyorum. Geçmişimi geleceğe referans gösteriyorum. “Geçmişte Şişli’de ne yaptıysam şimdi Erzincan’ımın çocuklarına aynısını yapacağım” diyorum.

ERZİNCAN’IMIN ÇOCUKLARI EVLERİNE YAKIN, İYİ EĞİTİM VEREN OKULLARDA PARASIZ OKUYACAKLAR

Ben Şişli’yi kadınlar, çocuklar ve muhtarlarla birlikte yönettim. Erzincan’ımızın sorunlarını da yine onlarla çözeceğim. Şişli’de çocuklarımız için depreme dayanıklı ve modern 27 tane okul yaptım. Bu okulları modern eğitim araçları ile donattım. Ücretsiz yemek ve su verdim. Şişli’de çocukları sinemaya, tiyatroya götürdüm. Liderlik eğitimi verdim. Aynısını Erzincan’ımın çocukları için yapacağım. Erzincan’ımın çocukları evlerine yakın, iyi eğitim veren okullarda parasız okuyacaklar. Erzincan’da öyle okullar yapacağım ki fabrika sahibinin çocuğuyla o fabrikada çalışan işçinin çocuğu aynı okula gidecek. İyi eğitim alacaklar.

TEK BİR ÇOCUK BİLE YATAĞA AÇ GİRMEYECEK

Okullarda ücretsiz öğle yemeği, süt ve su vereceğiz. Erzincan’ın her mahallesinde ücretsiz kreşler olacak. Erzincan’da öyle bir sistem kuracağım ki tek bir çocuk bile yatağa aç girmeyecek. Köy okulları yeniden açılacak. Okuması gereken ama okuyamayan çocuklar okula gidecek. Hiçbir engelli çocuğumuz sahipsiz ve eğitimsiz kalmayacak. Çocuklarımıza herkesin barış içinde, eşitlik içinde, refah içinde, adalet içinde yaşadığı bir Erzincan ve Türkiye bırakma kararlılığı içerisinde çocuklarımızın bayramlarını kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, TBMM’nin tüm kurucu üyelerini, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

CHP birinci sıra milletvekili adayı Mustafa Sarıgül’ün konuşmasının ardından programa katılan partililerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.